От няколко месеца напрежението със Северна Корея расте и дори

...
От няколко месеца напрежението със Северна Корея расте и дори
Коментари Харесай

При ядрен удар на Пхенян само това място на Земята ще остане непокътнато

От няколко месеца напрежението със Северна Корея пораства и даже може да ескалира във връзка оповестеното посещаване на Доналд Тръмп в Азия. И в този все по-напрегнат интернационален подтекст има един град, който при положение на нахлуване, ще остане леговище на мир и успокоение, тъй като е отвън обсега на огъня и яростта, обещани от Ким Чен-ун. Това написа френското издание Les Echos, като цитира австралийския уебсайт ABC News.

Това е морският и СПА курорт Мар дел Плата, ситуиран на юг от аржентинската столица Буенос Айрес.

Сайтът е стигнал до това умозаключение, откакто е изследвал всеки вероятен сюжет за изстрелване на ракета от Пхенян. И безусловно е взел под внимание всички севернокорейски изказвания: механически характерности на оръжията, дарба за миниатюризация на нуклеарни бойни глави, изстрелване на спътници...

Мар дел Плата е на 19 529 км от Пхенян

В най-лошия сюжет, при който Северна Корея успее да създаде тристепенна ракета ( " Хвасон-13 " ), оръжията, изстреляни от Пхенян, ще имат диапазон на деяние от 15 000 км.

В резултат единствено южноамериканският континент ще бъде надалеч отвън обсега на севернокорейската огнева мощност. И в средата на тази бяла зона се намира морският курорт Мар дел Плата, ситуиран на 19,529 км. от Пхенян.

Заплахата от " Хвасон " 12 и 13

Разбира се, става дума за най-екстремния сюжет. Онзи, който изключва Пхенян да употребява подводница, с цел да реализира изстрелване и който допуска, че създаването на тристепенната ракета - " Хвасон-13 " е завършило. Това, в което доста специалисти се съмняват.

Но симулациите, направени от ABC News въз основа на другите типове ракети, създадени от Пхенян, будят безпокойствие.

Каква е същинската мощност на Северна Корея?

Дори Пхенян да се хвали, че от лятото може да доближи американската военна база в Гуам с ракетите си с промеждутъчен обхват Хвасон-12, които могат да доближат от 3700 до 6000 км., същите тези ракети могат да имат и други цели. Те биха могли да ударят огромна част от Китай, Русия, Югоизточна Азия, само че и западна Индия и Казахстан.

Още eдно равнище по-нагоре и с двустепенната си междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-14 ", тествана два пъти тази година, Пхенян на процедура удвоява обсега на огъня.

Той е на границата от 8 500 до 10 000 километра, което слага в обсега на деяние на практика целия европейски континент, като се изключи южната част на Иберийския полуостров, написа news.bg.

В Съединените щати сходна ракета може да удари град Лос Анджелис. Но обратно на общоприетото разбиране, Вашингтон и Ню Йорк също биха били евентуални цели. Тъй като съгласно някои специалисти ракетите, изстреляни в посока изток, ще се възползват от ускоряване, обвързвано с въртенето на земното кълбо, увеличавайки по този метод обсега им на деяние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР