От новините чувам най-разнообразни слухове. Държавата трябва да спре да

...
От новините чувам най-разнообразни слухове. Държавата трябва да спре да
Коментари Харесай

Асен Василев: Силно подкрепям реформи в службите

От новините слушам най-разнообразни клюки. Държавата би трябвало да спре да се ръководи по клюки и институциите да си влязат в ролята. Ако има нещо за следствие, да се проверява. Ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме през клюки, престрелки и недомлъвки да става нещо, просто няма да имаме естествена страна. Това разяснява пред публицисти финансовият министър Асен Василев.

Евентуален политически план на Румен Радев той разяснява по този начин: " Силно се надявам, че не, това е в несъгласие с Конституцията. Това обаче е въпрос, който би трябвало да бъде заложен на Радев ".

" Институциите би трябвало да стартират да си правят работата. Това беше концепцията на конституционната промяна. Сега би трябвало да се избере нов Висш съдебен съвет, нов Инспекторат към Висш съдебен съвет, който да подсигури, че най-сетне правозащитната система ще стартира да работи като хората. Докато това не стане, всичко ще бъде разкази по картинка: кой споделил, кой не споделил. Затова си има съд, има си и прокуратура ", акцентира Асен Василев.

" Силно поддържам промяна в службите, само че това е въпрос за Народното събрание ", посочи още финансовият министър.

Личните упования на Асен Василев са за малко смени на министри след ротацията на кабинета, а структурни промени - по-скоро не чака да има.

" Добре е българските студенти да могат да се възползват от гратис обучение. Начинът, по който би трябвало да стане, съгласно мен, е както Програмата „ Стамболов “. Ако се възползвате 5 години от безплатното обучение, по-късно да имате обвързване да работите 2,3,4 години в страната, с цел да може пък страната да си върне инвестицията, която е направила в студента ", разяснява още Василев, представен от novini.bg.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР