От новаторска технология дроновете се превърнаха в разпознаваем продукт, който

...
От новаторска технология дроновете се превърнаха в разпознаваем продукт, който
Коментари Харесай

Да спреш маларията в Африка

От новаторска технология дроновете се трансфораха в различим артикул, който към този момент намира приложение в най-различни промишлености. Една от тях е земеделската.

На някои места в Съединени американски щати фермерите тестват дронове с пръскачки, с цел да разпръскват пестициди и торове. Очаква се до няколко години дребните летящи машини да станат неделима част от всекидневието на земеделците.

Най-известната компания за дронове в света DJI към този момент разполага с сходен в лицето на MG1-S Argas. Но неотдавна той е намерил приложение в развиването и на още една идея.
 Снимка 461314

От DJI са решили да употребяват дрона и пръскачките му, с цел да преборят най-смъртоносната болест в човешката история - маларията.

MG1-S Argas към този момент е бил тестван в Занзибар и, явно, тестванията са минали сполучливо, тъй като компанията счита да развие концепцията си за природосъобразно избиване на инфектирани комари.
 Снимка 461312

Това се случва посредством разпространяване на щадящ околната среда силиконов химикал, който образува тъничък пласт върху повърхността на водата в локви и езера, където нормално се развъждат комарите.
 DJI Mavic Mini - съвършеният дрон за фенове
Перфектният дрон за фенове

Страхотен микс от цена, качество и преносимост

Този пласт не разрешава на новоизлюпените комари да дишат,а по този начин те в никакъв случай не доближават до стадий на развиване, в който биха могли да бъдат рискови за хората.
 Снимка 461313

От DJI имат вяра, че технологията е задоволително ефикасна, с цел да заличи маларията. Разбира се, за това ще са нужни години работа и още доста дронове, споделят и от прес центъра на компанията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР