От Nespresso вярват, че в съвършеното кафе няма нищо случайно.

...
Коментари Харесай

На чаша кафе, създадено с грижа

От Nespresso имат вяра, че в съвършеното кафе няма нищо инцидентно. Това им разрешава безкомпромисно да уголемяват границите си с всяка стъпка по веригата - от дървото до чашата, целеустремени да поднесат едно същинско достоверно кафе преживяване за всеки. Според тях всяка чаша кафе има капацитета да възобнови, възвърне и възроди разнообразни естествени и човешки запаси. В основата на програмата им Positive Cup са заложени решения за непрекъснати усъвършенствания и новаторска резистентност, които да основават позитивно влияние по веригата за основаване на стойност - от фермерите до потребителите на Nespresso.

Именно тази философия на Nespresso, че кафето може да бъде мощна мощ за положително, е в основата и на информационната акция " Made with Care " ( " Създадено с грижа " ) . Кампанията започва с видео, в което Джордж Клуни, дълготраен световен дипломат на марката и член на Консултативния съвет за стабилно развиване на Nespresso (NSAB), дружно с други другари на марката, изследват какво се крие зад всяка чаша Nespresso кафе, а точно - човешката грижа, вложена във всяка стъпка от веригата на произвеждане.
Нека поговорим за грижатаВ Nespresso качеството не е инцидентно, а е резултат от умишлен избор и огромното внимание, полагано от компанията по време на нейните световни интервенции. Грижата за общностите, на които е поверено развъждането на кафето, и стремежът към тъждество сред половете са от главно значение за марката. През 2017 година Nespresso сътвори световна тактика за тъждество сред половете като част от програмата AAA Sustainable Quality™, която разкри нуждата от повече информация в разнообразни райони и общности. Имайки поради това, дружно с интернационалната организация за развиване TechnoServe и други подкрепящи сътрудници, компанията създаде инструмент за разбор на пола, предопределен да разкрие повече информация, нужна за поощряване и предоставяне повече права на дамите.
На процедура това включва взимане на изявленията на стотици дами и мъже в земеделските общности, в които компанията работи, предложение на опцията да приказват свободно без въздействие. Това оказва помощ на Nespresso да разбере по-добре динамичността на семействата в съответни общности. Резултатите от интервютата, извършени в Сидамо, Етиопия, са безапелационни - 95% от дамите не са приключили начално учебно заведение и над половината въобще не са получили обучение. В последна сметка това се отразява на възможностите им за триумф и най-много на равнището им на убеденост.

Подобряването на салдото сред половете в развъждането на кафе не може да бъде реализирано за една нощ. Има спънки пред по-голямото присъединяване на дамите в производството на кафе, мощно вкоренени в обществените правила, които би трябвало да бъдат преодолени. От Nespresso считат, че е техен дълг да се грижат за по-доброто обслужване на тези общности, заради което през 2018 година стартират да си сътрудничат с KIT Royal Tropical Institute за създаване на стратегия за техните агрономи, наречена Catalysts for Gender Transformative Change, която има за цел да ги образова по отношение на равенството сред половете във веригите за доставка на кафе.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР