От неделя французи със завършен ваксинационен курс ще влизат във

...
От неделя французи със завършен ваксинационен курс ще влизат във
Коментари Харесай

СЗО призова да се ограничи поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19

От неделя французи със приключен имунизационен курс ще влизат във Англия без да подлежат на 10-дневна карантина, макар многоto случаи във Франция. Въпреки упованията, че и Испания ще попадне в позволените дестинации, това не се случи. Една от вероятните аргументи за решението на Лондон е да избави туристическия сезон в страната.

А в Съединени американски щати работят върху проект, който ще изисква съвсем всички влизащи в страната да бъдат изцяло имунизирани. В страната записват внезапен скок на новозаболели. През последните дни изключително тежко е ситуацията във Флорида.

" Виждаме невиждан брой пациенти в болничното заведение. Имаме повече хора от когато и да било. И както виждате от материалите, пандемичната крива продължава да върви стремглаво нагоре! ", сподели доктор Марк Напп.

СЗО прикани за смяна на тактиката за разпределение на имунизациите - от към 4 милиарда дози, доставени по света, повече от 80% са отишли в развити страни, в които живее по-малко от половината международно население.

Призивът е да се спре с слагането на трета игла, нещо което към този момент се случва в Израел, а още няколко страни, измежду които Франция и Германия обмислят.

" Необходима е незабавна смяна - множеството ваксини да не отиват в страните с високи приходи, а в тези с ниски. Ето за какво, Световната здравна организация приканва за мораториум на третата доза най-малко до края на септември, с цел да може най-малко 10% от популацията на всяка страна да бъде имунизирано. ", сподели Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.

В световен мащаб - броят на новозаразените надмина 200 милиона души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР