От най-ранна възраст децата трябва да бъдат обучавани за правилни

...
От най-ранна възраст децата трябва да бъдат обучавани за правилни
Коментари Харесай

Петима загинали при пожари във Варна и областта от началото на годината

" От най-ранна възраст децата би трябвало да бъдат обучавани за верни дейности при изключителни обстановки ". Тази теза изрично бе подкрепена от комисар Тихомир Тотев – шеф на РДПБЗН – Варна, който се срещна с представители на средствата за всеобщо осведомление в Седмицата на пожарната безопасност и отбрана на популацията (10 - 30 септември 2018 г.). Той показа в резюме пред тях плануваните по отношение на честванията на професионалния празник действия - демонстративни занятия и учения в детски заведения в цялата област; осъществяване на работни срещи с кметовете на обитаеми места във Варна и региона; дни на отворените порти, приемни за жители, открити телефонни линии. 

Комисар Тотев сподели най-новата противопожарна техника, получена в Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и обърна внимание на това, че е осигурена и техническата обезпеченост на чиновниците, занимаващи се с държавен пожарен надзор, получили нови портативни компютри. Благодарение на ГДПБЗН локалната конструкция се е сдобила с нови компютърни конфигурации за повишение опциите на оперативните центрове и диспечърските пунктове и за включването им в автоматизираната осведомителна система за отчитане на произшествията. 

Директорът на РДПБЗН – Варна благодари на всички жители и някогашни чиновници, които са се отзовали на апела за събиране на материали за музейната колекция на структурата. Той посочи, че около 30 нови експоната следва да бъдат изложени в най-скоро време.

Комисар Тотев изнесе данни за пожарната обстановка през миналия период на 2018 година Регистрираните пожари са 2650, като " не може да се приказва за внезапна динамика в ситуацията ", разясни той. Загиналите при пожари тази година са 5, потърпевшите са 18, като за съпоставяне през същия интервал на 2017 година починалите са 6, а потърпевшите 39. Затвърждава се наклонността, че най-вече пожари стават в жилищни здания и в бранш " Транспорт ".

Директорът на РДПБЗН – Варна не пропусна да моли жителите и гостите на града да бъдат деликатни и отговорни в държанието си по линия на пожарната сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР