От Национално представителни организации на и за хората с увреждания

...
От Национално представителни организации на и за хората с увреждания
Коментари Харесай

Организации на и за хората с увреждания защитиха Султанка Петрова

От Национално представителни организации на и за хората с увреждания изпратиха отворено писмо до медиите.

В него те се обръщат до премиера Бойко Борисов, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков и молят да не се вършат кадрови промени в общественото ведомство, защото това единствено измества разговора по проблемите на хората с увреждания в друга посока. Писмото е подписано от 11 организации на и за хората с увреждания. Публикуваме го без редакторска интервенция:

"От Национално представителни организации на и за хората с увреждания

Ситуацията в обществената сфера през последните месеци е с отрицателен темперамент, заради отсрочване използването на промени, дълго чакани и мечтани от общността на хората с увреждания.

Неминуемо ще става още по – неприятно, когато експерти заредени с сила, стремежи и упоритост за смяна, ангажирани с нормотворчество за хората с увреждания са подложени на напън. Експертността се натрупва с години опит и познания и не трябва да бъде жертвана с лека ръка.

Резултатите, които се реализират с напъните на баланс и взаимност от членовете на политическите кабинети за цялата обществена сфера са гаранция за удобен резултат най – към този момент върху хората с увреждания.

Отстраняването на следващ Зам.-министър от процесите по правене на тези промени ще реалокира разговорът в друга посока за следващ път и ще се откри опрощение работата да не се свърши и хората с увреждания да не бъдат подкрепени.

Експертите в региона на хората с увреждане са незадоволителни и всеки един от тях е скъп за решение на тези комплицирани проблеми. Колкото по – малко се откликва на жълтият напън, а се мисли повече в вероятност, толкоз възможностите за добра политика в областта на хората с увреждане е по-сигурна ", приключва писмото.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР