От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадоха предупреждения

...
От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадоха предупреждения
Коментари Харесай

НИМХ алармира: В следващите 36 часа България ще види цялата палитра на капризната природа

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадоха предизвестия за цялата страна. За Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Силистра, Разград, Шумен и Добрич кодът за на следващия ден, 11 ноември, е оранжев.

За останалата част от страната той е жълт. Причината - ще духа мощен стремителен вятър, преди обяд от югозапад, след обяд - от северозапад. Поривите ще доближават до 32 m/s (115 km/h) в оранжевите зони и до 19 m/s (50-69 km/h) в жълтите.

След обяд от запад облачността ще продължи да се усилва и вплътнява и тук-там в Западна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 12° и 17°.

Атмосферното налягане ще се намали и денем ще е доста по-ниско от междинното за месеца. Привечер ще стартира да се покачва.

През нощта облачността ще е забележителна и тук-там в Западна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад и минималните температури ще са сред 5° и 10°, малко по-ниски в котловините, предпазени от вятъра. В София минималната температура ще е към 6°.

Утре ще бъде прохладно. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който северно от планините ще се демонстрира като фьон. През по-голямата част от деня облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, в планинските региони от Западна България - обилни по количество.

Максималните температури към момента ще са високи, най-вече сред 14° и 19°, в София - към 15°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, ще стартира да нахлува леден въздух. Привечер от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава.

В планините времето ще е много динамично. Облачността ще е забележителна, ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде прохладно със мощен, по-високите и открити елементи - плевел и стремителен вятър от запад-югозапад и с него ще нахлува леден въздух. Привечер облачността ще стартира да се раздира и понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.

По Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и след обяд ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан южен вятър, до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР