От Националната енергийна компания на Украйна Енергоатом предупредиха, че руските

...
От Националната енергийна компания на Украйна Енергоатом предупредиха, че руските
Коментари Харесай

Русия планира да отстрани около 3000 работници от Запорожката АЕЦ

От Националната енергийна компания на Украйна " Енергоатом " предизвестиха, че съветските окупатори възнамеряват да изтеглят служащите от Запорожката АЕЦ, написа в тяхно съобщение в формалния им канал в Telegram.

" Получена е информация, че съветските окупатори се приготвят да " изтеглят " към 3100 души от Енергодар, сателитния град на Запорожката атомна електроцентрала. На първо място, става дума за отстраняването на 2700 служащи от централата, които са подписали контракт с подправената АД „ Експлоатационна организация на Запорожската АЕЦ “ или друго дружество на „ Росатом “, както и за членовете на техните фамилии “, се споделя в известието.

Руснаците не разрешиха на служащите от атомната електроцентрала да напущат града съвсем през цялото време на окупацията. А в това време към този момент депортираха част от техните фамилии в Ростовска област на Руската федерация, съгласно данни на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

От " Енергоатом " сигнализират, че с тези си дейности съветските сили за следващ път заплашват работата на АЕЦ-а, която ще остане без личен състав, и потвърждават своята некадърност да обезпечат работата й. В АЕЦ-а и сега има пагубна липса на квалифицирани служащи. " Дори тези украински чиновници, които подписаха срамни контракти и се съгласиха да сътрудничат на рашистите, в този момент ще бъдат „ евакуирани ".

Това ще задълбочи така и така извънредно неотложния въпрос за съществуването на задоволителен брой личен състав, който да подсигурява безвредната работа на атомната електроцентрала даже при сегашното й положение на прекъсване ", се споделя в известието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР