От наша страна няма проблем филмът за Кристиан Таков да

...
От наша страна няма проблем филмът за Кристиан Таков да
Коментари Харесай

УНСС отрича да е забранявано да се излъчи филма за Кристиян Таков

От наша страна няма проблем филмът за Кристиан Таков да бъде излъчен. Няма цензура, не е убита демокрацията, каквито заглавия видях. Това сподели за Actualno.com ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров във връзка изявлението на създателя на документалния филм за именития учител Веселин Диманов. В пост в обществените мрежи той съобщи, че УНСС е отказал да прожекцията на кино лентата. 

„ Късно нощес си писах с господин Диманов, с цел да изясним този въпрос. Това е стихия в чаша вода “, съобщи още проф. Димитров, съобщи Актуално.

Ректорът на УНСС изясни, че сътрудниците му от юридическия факултет и Центъра за юридически проучвания са поканили създателя на кино лентата да го излъчи в техния университет. „ Инициативата е на УНСС. След това са извършени диалози по кое време да се случи това и е избрана дата. Малко по-късно датата е заменена за 28 март “, описа той.

„ Преди два месеца съм одобрил настояването за излъчването на кино лентата. Насочил съм го към зам.-ректора, който дава отговор за зали и за провеждането на тази събития, с цел да се дефинира дата и час. Нещата са вървяли. Не виждам проблем. Не виждам проблем въобще в излъчването на кино лентата. Кристиан Таков е бил наш сътрудник. Някой се е презастраховал и е решил, че изборите са близо “, аргументира се проф. Димитров.
Ректорът на УНСС и Веселин Диманов имат среща, с цел да обясняват въпроса.

„ Надявам се да не е толкоз ядосан и на 28 март да има прожекция в Аула " Максима " на УНСС “, сподели още той.

Припомняме, че Кристиан Таков беше учител в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и доцент по гражданско право. Той умря на 11 юли 2017 година на 51-годишна възраст.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР