От НАП в Русе очакват около половината от данъчните декларации

...
От НАП в Русе очакват около половината от данъчните декларации
Коментари Харесай

От НАП в Русе очакват половината данъчни декларации да бъдат подадени по интернет

От Национална агенция за приходите в Русе чакат към половината от данъчните заявления за получените приходи през 2018 година да бъдат подадени по интернет. Това разясниха от офиса на приходната организация в крайдунавския град.

Началото на новата данъчна акция е сложено през днешния ден, като до обяд в русенската приходна администрация са били получени 24 годишни данъчни заявления. От тях физически лица са подали на книжен формуляр 12, а още шест са с личен идентификационен код /ПИК/ или с електронен автограф. Други шест са подадени от компании по член 92 от ЗКПО по електронен път, каквото е условието на закона.

От Национална агенция за приходите в Русе осведомят, че през предходната година 45 % от подадените от русенци заявления по член 50 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица са били изпратени по интернет с електронен автограф или с ПИК.

За улеснение на клиентите в офиса на Национална агенция за приходите в Русе има 11 ПОС-терминала, посредством които притежатели на банкови карти могат да превеждат без такси дължимите налози, осигурителните вноски, а също и отговорностите си към други институции, предадени за събиране от приходната организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР