От началото на юли на част от руските служители на

...
От началото на юли на част от руските служители на
Коментари Харесай

IKEA бяга от Русия, хиляди остават без работа

От началото на юли на част от съветските чиновници на компанията IKEA, която спря да работи на съветския пазар поради съветската инвазия в Украйна, предложиха непринудено преустановяване на трудовия си контракт. На служащите, които се съгласят да бъдат уволнени, е дадено да им бъдат изплатени 7-8 заплати и да запазят част от придобивките до края на годината. Това написа на „ Гордон “

Засега никой не знае какво ще се случи с фабриките, магазините и работните места на към този момент някогашните служели в компанията.
Три месеца след съветската инвазия в Украйна, IKEA стартира да понижава личния състав в своите заводи в Русия. През пролетта IKEA затвори 17 магазина и четири заводи в региона на Москва, Киров, Ленинград и Новгород. Въпреки това към 15 хиляди души в цялата страна продължаваха да получават заплати и обществени помощи до края на май.

В средата на юни IKEA разгласи изтеглянето си от Русия. " За страдание, обстановката не се е подобрила и разрушителната война продължава. Бизнесът и веригите за доставки по света пострадаха доста и не виждаме опция за обновяване на естествената работа в обозримо бъдеще ", се споделя в настоящо изказване на компанията.

В продължение на две десетилетия компанията влага минимум €4 милиарда в бизнес в Русия. Шведското произвеждане съставлява към 20% от съветския пазар на мебели, половината от стоките, които се оферират в локалните магазини, са създадени в съветски заводи на IKEA.

Превод:Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР