От началото на войната Руската федерация е загубила повече от

...
От началото на войната Руската федерация е загубила повече от
Коментари Харесай

Русия може да издържи със запасите от стари танкове още три години война

От началото на войната Руската федерация е изгубила повече от 3000 танка – или целият й деен боеприпас отпреди спора. Но в складовете си тя има бронирани машини с по-ниско качество, които ще обезпечат на военните на Москва опция да водят война още три години.

Това излиза наяве от отчет на Международен институт за стратегически проучвания (IISS), основан в Лондон, оповестява РБК-Украйна.

" Москва съумя да замени качеството за количество, изтегляйки хиляди остарели танкове от складовете със скорост, която от време на време доближава до 90 единици на месец “, акцентират създателите на проучването.

Предвид съществуващите ресурси на Русия, Москва " евентуално би могла да издържи още към три години тежки загуби и да попълня танковете от складовете си, даже в случай че те са с намалени механически стандарти, без значение от способността й да създава ново съоръжение “, се твърди в отчета.

Украйна също е претърпяла тежки загуби на техника от началото на войната през февруари 2022 година, само че доставките от Запада й разрешиха да поддържа запасите, като в същото време усъвършенства качеството им “, изясняват от IICCE.

Агенцията напомня, че по-рано шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е декларирал, че след нахлуването в Украйна две трети от предвоенните танкови запаси на Русия са били унищожени.

Според английското разузнаване съветските сухопътни сили са изгубили към 2600 танка и 4900 други бойни бронирани машини в Украйна от началото на войната до 25 януари 2024 година. Миналата година Москва е изгубила почти 40% по-малко съоръжение, в сравнение с през първата година на спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР