От началото на войната Путин действа доста ирационално. Според мен

...
От началото на войната Путин действа доста ирационално. Според мен
Коментари Харесай

Заков: Путин е наясно с последиците от ядрен удар

От началото на войната Путин работи много ирационално. Според мен с тези дейности цели да ескалира толкоз военната обстановка, че всички страни да желаят да се седне на масата на договарянията. Отговорът на НАТО и на интернационалната общественост би трябвало да бъде доста безапелационен. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Драгомир Заков във връзка на анексирането на окупираните от Русия територии в Украйна.

Той разяснява и поръчката на Москва, че ще преглежда удари по анексираните територии като удари против Русия и за отбраната им не е изключено даже използването на нуклеарно оръжие.

Украинските войски и сега на анексирането са на територията на тези области. Ескалацията може да докара даже до потребление на тактическо нуклеарно оръжие, тъй като Путин работи ирационално. Но въпреки това той доста добре знае, че ще срещне много сериозен отговор от Запада. Путин е наясно с последствията, скоро още веднъж беше предизвестен от Съединени американски щати какъв ще е техният отговор, съобщи Заков, представен от novini.bg.

Тактическото нуклеарно оръжие не е с мощ на бомбата на Хирошима. За България потреблението му няма различен резултат, с изключение на психически. Ако се случи обаче, това ще е първото потребление на нуклеарно оръжие след Втората международна война, уточни той.

На процедура няма директна опасност за България поради войната в Украйна, само че има редица опасности, като дезинформация, интервенция в политически процеси, хибридна агитация против Европейския съюз и НАТО, които ерозират доверието на българското общество в институциите, означи някогашният боен министър.

Мисля, че има граници, които Русия няма да прекрачи. Не мисля, че Русия ще влезе в директна борба с НАТО, сподели Драгомир Заков.

Според него интерес от гърмежите по " Северен поток " има Русия. Тя може да извлече изгоди от това при предстоящ арбитраж, съобщи Заков.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР