От началото на военната инвазия в Украйна Русия загуби хиляди

...
От началото на военната инвазия в Украйна Русия загуби хиляди
Коментари Харесай

Русия губи военна мощ заради Украйна и санкциите. А какво става с въоръжението на Китай?

От началото на военната инвазия в Украйна Русия загуби хиляди танкове, самолети и оръжия. Руските военни машини мощно зависят от съставни елементи, създадени в други страни, доста от които постановиха наказания на Москва поради дейностите ѝ. Това повдига въпроса дали тя въобще има нужното, с цел да продължи войната, която стартира.

Наскоро съветските сили даже изпратиха остарели танкове Т-62М към Украйна. Тези танкове се появяват в руската военна работа още през 1983 година Кремъл е изправен пред компликации към замяната на военната си техника и производството на оръжия. А като се изключи че води война, Русия до момента бе и огромен експортьор на военна техника. Китай е вторият максимален покупател на съветски оръжия. Но компликациите на Москва наподобява не оказват необикновен отрицателен резултат върху военния капацитет на Пекин, споделя изданието South China Morning Post, базирайки се на специалисти по тематиката.

Докато Китай внася най-вече реактивни двигателни системи и ракети земя-въздух от Русия, тя интензивно създава и свои лични способи за въоръжаване, счита Ричат Бицингер, специалист от Сингапурския софтуерен университет.

В края на 90-те години на предишния и първите години от новия век Китай закупува разрушители, ударни подводници от клас Kilo и транспортни самолети Илюшин Ил-76. „ Но във всеки един от случаите китайците към този момент са почнали да развиват свои аналози и съперници и по този начин постепенно понижават зависимостта си “, споделя Бицингер.

По думите му една от дребното сфери, в които Китай остава подвластен от Москва, е региона на ракетните мотори и системи, само че доста скоро и това ще стартира да се трансформира.

Русия е вторият по величина експортьор на оръжие в света от 2017 до 2021 година, а Китай е вторият по величина покупател след Индия, сочат данни на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира за трансфер на оръжие.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР