От началото на учебната 2018/2019 година, което и началото на

...
От началото на учебната 2018/2019 година, което и началото на
Коментари Харесай

Мащабната програма „Нестле за по-здрави деца“ навлезе в основната си фаза

От началото на образователната 2018/2019 година, което и началото на огромната стратегия, целяща да спомогне за построяването на трайни хранителни привички и просвета за здравословен метод на живот у децата – „ Нестле за по-здрави деца “, поръчки за присъединяване към този момент са подали над 120 учебни заведения от цялата страна. Над 12 000 дребни откриватели (1-4 клас) към този момент са почнали своите уроци по шестте модула на програмата, които целят да изградят в тях потребни и здравословни привички.
Програмата „ Нестле за по-здрави деца “ провокира засилен интерес в дребните обитаеми места. 2 000 деца от 39 учебни заведения от селски региони вземат участие в програмата, а още 2 094 възпитаници са от градове с население под 10 000 души.
От огромните административни области – София, Пловдив и Варна са взели присъединяване над 50 учебни заведения, като пловдивските са най-вече, а точно 30. Броят на децата от тези области доближава до 6400 деца. Участниците в програмата „ Нестле за по-здрави деца “ от южна България наброяват 75, а броя на децата взели присъединяване е 7895. В Северна България програмата също провокира засилен интерес и там броят на участващите учебни заведения е 42, а децата, които са взели присъединяване са 3925. Тази осезаема разлика се дължи на обстоятелството, че в Пловдив и София се следи по-засилена активация от страна на заявки за присъединяване.
Участие вземат приблизително 75% от децата сред 1 и 4 клас в учебните заведения, които са част от програмата. Отговорниците по използване на „ Нестле за по-здрави деца “ в учебните заведения споделят, че родителите задушевно посрещат концепцията и с интерес извършват дружно с децата някои от дилемите.

„ Децата, родителите и учителите са доста въодушевени от програмата и вземат участие с голям интерес във всички занятия. За дребните всяка интензивност е доста потребна и занимателна и те нямат самообладание до идващия урок “, споделят от ОУ „ Иван Вазов “, гр. Русе.
Програмата включва шест модула за по-здрави български деца, повече информация, за които можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.
С помощта на сътрудниците на програмата „ Нестле за по-здрави деца “ - Министерството на образованието и науката, Регионалните ръководства на образованието в цялата страна, както и редица национални специалисти по хранене и спорт и няколко неправителствени организации – Нестле България ще спомогне българските деца да порастват здрави и щастливи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР