От началото на този месец най-известната руска частна армия Вагнер

...
От началото на този месец най-известната руска частна армия Вагнер
Коментари Харесай

Лондон: "Вагнер" вербува в спортни клубове и обикаля гимназии

От началото на този месец най-известната съветска частна войска " Вагнер " е отворила над 40 центъра за работа на терен в спортни клубове из Русия. Това се в утринната сводка на английското военно разузнаване.

Информацията съответствува с изявления в съветски медии,.

По-късно създателят на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин изясни, че пунктове са открити в спортни клубове, фитнес центрове, такива за бойни изкуства и даже детски клубове.

" Заявка на млад боец "

Друг акцент от сводката обаче липсваше във въпросната обява на ISW: " През последните дни маскирани вербовчици на " Вагнер " изнасят кариерни беседи в московските гимназии, като раздават въпросници, озаглавени " поръчка на млад боец ", с цел да съберат данните за контакт на заинтригувани възпитаници. "

В съветските медии в последните дни имаше изявления за център за набор на бойци на " Вагнер " в Свердловска област, ситуиран в състезателен клуб " Алфа ". Там всеки искащ може да се обади на телефонен номер, с цел да разбере какви " свободни позиции " се търсят. Ръководителят на " Алфа " Роман Диденко провежда съгласно от тях разнообразни игри, само че и тренировки и " спортно-военни лагери за възпитаници и студенти ".

" Свободните съветски жители "

И английското военно разузнаване удостоверява към този момент публикуваната в съветските медии и измежду наблюдаващи оценка, че основателят на частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално е изгубил достъп до съветските затвори поради продължаващите разногласия с управлението на Министерството на защитата. Затова е " доста евентуално " да пренасочва напъните си към " свободните съветски жители ".

 " Вагнер " стопира да набира пандизчии, които да се бият в Украйна

Близо половината пандизчии на " Вагнер ", изпратени в Украйна, евентуално са потърпевши или починали в сраженията, а новите начинания надали ще компенсират потока от пандизите. Ако възбраната продължи, Пригожин ще бъде заставен да понижи мащаба или интензитета на интервенциите на " Вагнер " в Украйна, приключва сводката.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР