От началото на тази седмица е възстановена дейността на отделението

...
От началото на тази седмица е възстановена дейността на отделението
Коментари Харесай

Възстановиха отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч

От началото на тази седмица е възобновена активността на отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч. То беше затворено за към три месеца поради дефицит на лекари, съобщи предБТА шефът на лечебното заведение доктор Алдин Начков.

Той разясни, че е съумял да откри трети експерт за акушеро-гинекологията. „ Лекар намерихме от Сирия. Колегата е български жител. Роден е в Сирия, приключил е висшето си обучение по медицина в Плевен. След това се връща в страната, където е роден. Работи известно време там. Впоследствие се свързахме с него и той се съгласи да пристигна да работи при нас “, изясни шефът на болничното заведение.

От 15-ти август краткотрайно е затворено ортопедичното поделение в болничното заведение поради дефицит на медицински сестри, сподели още доктор Начков.

„ За страдание, една от сестрите се разболя тежко и по този начин не е допустимо да се обезпечи 24-часов график на този стадий. Нямаме огромни благоприятни условия да командироваме сестри от други отделения, тъй като ще рискуваме тяхната активност “, сподели още доктор Начков.

Заради дефицит на лекари от това лято краткотрайно е прекратена и активността на очното и физиотерапевтичното отделения, за които продължава търсенето на експерти.

Д-р Начков сподели още, че отговорностите на ловешката болница са към 10 милиона лв., само че няма неизплатени заплати, обезпечават се и нужните лекарства и консумативи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР