От началото на специалната операция в Украйна въоръжените сили на

...
От началото на специалната операция в Украйна въоръжените сили на
Коментари Харесай

Русия отчита настъпление от 11 км, без информация за жертви и ранени

От началото на " специфичната интервенция " в Украйна въоръжените сили на Русия са унищожили над 2200 военни обекта . Сводката на 11-тия ден от " военната интервенция " на Русия в Украйна, оповестява по традиция представителят на Министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от Новости и ТАСС.

От тези 2203 обекта Конашенков рапортува : 76 командни и контролни пунктове и информационни възли на украинските въоръжени сили, 111 зенитни ракетни системи С-300, Бук М-1 и Оса, както и 71 радарни станции.

Унищожени са и 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха, 778 танка и други бронирани бойни машини, 77 ракетни установки, 279 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 553 единици специфична военна техника и 62 безпилотни летателни апарата.

Руските армейски елементи са сложили под собствен надзор селищата Приютное, Завитное-Бажане, Старомлиновка, Октябърское и Новомайское. Настъплението е на дълбочина 11 километра.
 Войната в Украйна, ден 11: Експлозии разсъниха Киев и Харков
Войната в Украйна, ден 11: Експлозии разсъниха Киев и Харков

Руската страна декларира, че още веднъж ще бъдат отворени филантропични коридори в Мариупол и Волноваха

От своя страна силите за сигурност на Донецката и Луганската република са открили надзор над 11 обитаеми места. В момента те настъпват в покрайнините на Мариупол и са открили надзор над жилищния регион Стари Крим, се показва в утринната военна сводка.

Тази заран Конашенков не оповестява за отстранените украински бойци , което се прави по традиция. Няма информация и за жертвите, убити и ранени , и от страна на съветската войска. Припомняме, едвам на 7-мия ден от съветската инвазия в Украйна, за убити и ранени от своя страна. Това стана ден преди, които ще бъдат предоставени на фамилиите като обезщетение.

Според Конашенков съветските въоръжени сили са извадили от строя украинското летище в Староконстантинов тази заран.
 Антъни Блинкън дойде в Молдова
Антъни Блинкън дойде в Молдова

Часове преди идването си Блинкен посети границата на Украйна с Полша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР