От началото на сезона във Формула 1 наблюдавахме предимно състезания

...
От началото на сезона във Формула 1 наблюдавахме предимно състезания
Коментари Харесай

Поне два стопа в Испания днес?

От началото на сезона във Формула 1 наблюдавахме най-вече надпревари със единствено едно прекъсване в бокса за промяна на гуми, само че съгласно Пирели това ще се промени в днешната Гран При на Испания.

Данните на италианската компания демонстрират, че най-бързият вид за покриване на дистанцията от 66 обиколки е с две смени на гуми. За задачата водачите би трябвало да започват със софт, след което да създадат два стинта със смесите хард. Първото прекъсване би трябвало да пристигна сред обиколки 13 и 18, а второто сред обиколки 37 и 43.
 Пирели подвигна налягането на гумите във Формула 1 Пирели подвигна налягането на гумите във Формула 1
Съществуват и два различни вид за покриването на дистанцията с два стопа. Първият от тях още веднъж включва старт с меките гуми, прекъсване за твърдите сред обиколки 15 и 20, след което връщане към меките смеси сред обиколки 46 и 51. Вторият стинт с меките гуми може да бъде сменен от подобен с медиум, а за задачата второто прекъсване би трябвало да бъде малко по-рано, а точно сред обиколки 40 и 46.

Най-агресивната тактика е с цели три прекъсвания в бокса, а тя включва общо три серии от обиколки с меките гуми, с които да се започва и да се изкарат първите сред 10 и 15 тура. След това водачът би трябвало да премине към хард, а втората промяна на гуми би трябвало да пристигна сред обиколки 31 и 36. Последното прекъсване в бокса би трябвало да пристигна сред обиколки 48 и 54, а последните два стинта би трябвало да са със софт.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР