От началото на сезона три тенисистки се намират в перфектна

...
От началото на сезона три тенисистки се намират в перфектна
Коментари Харесай

Превю: Швьонтек, Рибакина или Сабаленка триумфират в Маями?


От началото на сезона три тенисистки се намират в съвършена форма: Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Елена Рибакина.

Последната завоюва дебютната си купа от категория WTA 1000 в кариерата, откакто победи Арина Сабаленка на финала в Индиън Уелс със 7-6(11), 6-4. По този метод тя взе своя реванш за провалянето от същата съперничка на финала на Australian Open тази година, а триумфът я праща напред в международната класация и тя публично към този момент е №7.

А в случай че в актива ѝ влизаха точките от Уимбълдън, щеше да е №3.

Едва ли е изненада кои са и трите фаворитки, освен това с разлика пред останалите, да завоюват купата на Miami Open.

Коефициентът Ига Швьонтек да вземе купата е. Ставката за успех на Сабаленка е, а трета е Рибакина със.

Коефициентите за дуелите от Miami Open можете да видите на.

На въпроса с каква настройка ще замине за шампионата в Маями, Рибакина отговори: „ Ще мисля само за идващия мач, защото такива шампионати постоянно са голямо предизвикателство. Знам, че Швьонтек завоюва „ Слънчевия дубъл “ предходната година и това е една от аргументите да изпитвам голямо почитание към нея. Условията в Маями са доста разнообразни. Там е доста прохладно и влажността е много висока, тъй че ще ми е нужно известно време, с цел да се приспособявам. Мисля, че това ще ми е най-трудно, само че на корта ще мисля само за играта си “.

Различните условя сигурно са фактор, а бързата акомодация ще бъде от огромно значение.

От началото на годината Швьонтек е единствената тенисистка, която няма изигран дуели в три сета. През по-голямата част от времето полякинята господства и печели с 2-0, само че има ли компликации, не може да се задържи по-дълго в срещата. Така бе и на полуфинала против Рибакина в Индиън Уелс.

Световната №1 в този момент сигурно ще има потребност да внесе корекции, с цел да може още веднъж да откри формата, с помощта на която умее да влиза в продължителни серии от победи.

„ От позиция на тениса – наложи се да съзрея доста бързо, защото внезапно станах №1 в света и трябваше да намеря метод да се оправя с това. Да печеля две трофеи от Големия шлем като водач в ранглистата беше сбъдната фантазия. Наистина необикновено преживяване. В личностен аспект се развъртвам изцяло обикновено за човек на моята възраст “ – счита Швьонтек.
 swiatke dubai

Ига Швьонтек и Елена Рибакина попаднаха в един поток в главната скица на шампионата от сериите WTA 1000 в Маями. Двете може да се срещнат на 1/4-финалите във Флорида, като международната №1 стартира присъединяване си против Клер Лиу или Катерина Синякова във втори кръг.

Действащата шампионка от Уимбълдън чака Ана Калинская или Виктория Хименес. В същата половина са още Кори Гоф и Виктория Азаренка. Бившата №1 ще стартира против Камила Джорджи или Кая Канепи.

Ощев началото има срещи, които не са за изпускане. Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану и носителката на купата от 2019 година в Ню Йорк Бианка Андрееску излизат една против друга още в първи кръг в Маями.

Победителката ще срещне Мария Сакари, която е сложена под №7.

Поставената под №2 в главната скица Арина Сабаленка играе със Слоун Стивънс или Шелби Роджърс във втори кръг, а Каролин Гарсия е в нейния поток.

В топ 5 на тенисистките с най-големи шансове за купата попадат още: Барбора Крейчикова (коефициент ) и Джесика Пегула (коефициент )


*Коефициентите подлежат на смяна. Актуалните коефициенти могат да се видят директно преди залог на платформата .
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР