От началото на събирането на този тип данни през 2006

...
От началото на събирането на този тип данни през 2006
Коментари Харесай

Огненият ад в Европа унищожи рекордните 700 хил. хектара гори

От началото на събирането на този вид данни през 2006 година не е имало толкоз нападателни пожари в района. Общата повърхност на унищожените гори в този момент възлиза на съвсем четири пъти размера на Монако.

Европейската комисия заяви, че е изпратила 29 самолета, осем хеликоптера и 369 пожарникари за битка с пожарите в минимум дузина страни от Европейски Съюз, като южните страни са били най-засегнати.

Янез Ленарчич, европейски комисар по ръководството на рецесии, сподели, че Брюксел следи обстановката „ непрекъснато посредством нашия координационен център за реагиране при изключителни обстановки и активизира нужната помощ “.

Сумарна седмична изгорена от пожари повърхност в Европейски Съюз (в хиляди хектара)

Горските масиви играят значима роля за намаляване на изменението на климата, защото „ гълтам “ въглерод, абсорбирайки нездравословни излъчвания от атмосферата. Когато обаче дърветата изгарят, въглеродът се освобождава, което прави унищожаването на горите двойно по-вредно.

Сезонът на горските пожари нормално продължава от май до октомври, тъй че още повече горска територия е изложена на риск през тази година.

Служител на Европейската комисия уточни, че Брюксел възнамерява да финансира повече запаси за гасене на пожари, като да вземем за пример самолети, които да бъдат ситуирани в целия Европейски Съюз и ръководени от държавите-членки, когато е належащо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР