От началото на руската специална операция (така властите в Москва

...
От началото на руската специална операция (така властите в Москва
Коментари Харесай

Колко и каква чуждестранна помощ получи Украйна от началото на войната според Кремъл

От началото на съветската специфична интервенция (така управляващите в Москва назовават съветската инвазия в Украйна, бел ред. в) съдружниците на Киев са й дали финансова помощ на стойност 200 милиарда $. В момента към 54 непознати страни оказват военна поддръжка на Украйна, оповестиха от съветското министерство на защитата.

" 54 страни дават помощ. Похарчени са над 203 милиарда $ ", се споделя в известието, представено от организация Прайм.

Съобщава се, че група от над 500 галактически спътника на Съединени американски щати и НАТО работи в полза на украинските въоръжени сили. От тях повече от 70 са разследващи спътници, останалите са комерсиални апарати с двойна приложимост. Освен това Киев се възползва от повече от 20 хиляди терминала на сателитната система Starlink.
 Каква финансова помощ чака да получи Украйна от Европейски Съюз през 2024 година
Каква финансова помощ чака да получи Украйна от Европейски Съюз през 2024 година

Една трета от отпуснатите до момента средства са за военна помощ

Руското военно министерство също по този начин акцентира, че общо 13,5 хиляди задгранични наемници са пристигнали да се бият за Украйна, множеството от тях (8,5 хиляди) от Европа. 1,7 хиляди наемници дойдоха от Азия, 2,7 хиляди от Северна и Южна Америка. Около 6 хиляди са унищожени, над 5,5 хиляди са избягали, в този момент са останали единствено 1,9 хиляди наемници.

Чуждите страни доставиха на украинските въоръжени сили повече от 1,6 хиляди единици ракетно и артилерийско оръжие, повече от 200 зенитно-ракетни системи, повече от 5220 единици бронирано оръжие и повече от 23 хиляди дрона.
 Скрап за над 200 млн. $ създаде войната Украйна
Скрап за над 200 млн. $ създаде войната Украйна

Претопяването на унищожените бойни машини може да сътвори хиляди работни места, само че не липсват проблеми

Русия изпрати нота до страните от НАТО, обвързвана с доставките на оръжие за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че страните от НАТО си " играят с огъня ", като оказват помощ на Украйна с оръжие. По този метод блокът и Съединени американски щати, съгласно Лавров, са директно въвлечени в спора, което не способства за разрешаването му.

Руското външно министерство означи, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Кремъл акцентира, че помпането на Украйна с оръжие от Запада не способства за триумфа на руско-украинските договаряния и ще има отрицателен резултат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР