От началото на руската агресия в Украйна са загинали 10

...
От началото на руската агресия в Украйна са загинали 10
Коментари Харесай

Украйна потвърди смъртта на 10 749 мирни жители, от тях 499 деца. И уточни, че това е само „върхът на айсберга“


От началото на съветската експанзия в Украйна са починали 10 749 мирни поданици, а 15 599 са ранени в друга степен на тежест, заяви публично офисът на основния прокурор в Киев.

При това цифрите отбелязват единствено откритите и потвърдени смъртни случаи на налични за украинските управляващи места. За окупираните от агресора територии (които са към 20% от цяла Украйна, б.р.) няма никакви сведения.

„ Имаме потвърждения за гибелта на 10 749 мирни и за 15 599 ранени. В това число влизат 499 убити и 1090 ранени деца “, сподели в изявление за организация Интерфакс Юрий Белоусов – началник на департамента към основната прокуратура на Украйна за противопоставяне на закононарушенията, осъществени по време на войната.

Белоусов обаче с съображение назова тези числа „ върхът на айсберга “ и добави, че те ще се усилят евентуално в пъти, когато Украйна възвърне контрола си над окупираните от Русия области и организира следствие.

В своята последна сводка от юли Върховният комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида сподели доказателства за 9 369 убити цивилни. Експертите от Организация на обединените нации обаче също направиха ангажимента, че цифрата жертви измежду гражданското население сигурно е доста по-голямо.

Защото никой няма информация за градове като да вземем за пример Мариупол, Лисичанск, Северодонецк, Попасна и Бахмут, където се знае, че вследствие на съветските бомбардировки по жилищни здания, лечебни заведения и учебни заведения са починали, само че към момента неустановени хиляди мирни украинци.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР