От началото на пандемията в средата март 2020 г. до

...
От началото на пандемията в средата март 2020 г. до
Коментари Харесай

От началото на пандемията: 203-ма учители са изгубили битката с COVID-19

От началото на пандемията в средата март 2020 година до 5 януари 2022 година умрелите педагогичен експерти са общо 203-ма. Това демонстрират данни на просветното министерство по отношение на изказвания на шефа на Синдиката на българските учители Янка Такева.

" Всяка седмица по 6 учители умираха от COVID-19 след коледната почивка. Нямате визия какъв брой е тежко ситуацията ", съобщи тя преди дни пред Българска национална телевизия и настоя гимназистите в цялата страна да излязат в отдалечено образование.
Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн
Учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас в София град и област Бургас ще учат онлайн една седмица от понеделник, 24 януари т.г. Изключени...
Прочети повече
МОН няма данни какъв брой са умрелите педагози след 24-25 декември до момента, само че данните от 1 октомрви м.г. до 5 януари 2022 година са задоволителни стряскащи. През този 3-месечен интервал борбата с COVID-19 са изгубили 60 педагози, което значи, че на всеки ден и половина-два дни сме губили по един учител.

Постепенно се покачва делът на имунизираните учители и възпитаници в системата, демонстрират още данните на МОН. На 11 ноември ваксинираните учители са били 43%, до момента в който към днешна дата процентът на имунизираните преподаватели е 48.16 на 100 от всички учители, написа вестник " Сега "

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР