От началото на пандемията от коронавируса учените експериментират с дресирани

...
От началото на пандемията от коронавируса учените експериментират с дресирани
Коментари Харесай

Електронен нос надушва COVID-19 за 80 секунди

От началото на пандемията от ковид учените опитват с дресирани животни, които да откриват „ миризмата “ на. Сега 3D отпечатан електронен нос може да е в положение да форсира процеса на определяне на ковид, „ надушвайки “ вируса единствено за секунди, написа БГНЕС.
Изследователи от Научния институт „ Уейзман “ в Израел се пробват да усъвършенстват устройството, което надушва химикали при инфектирани човеци. Това може да отвори вратата за огромни проби по целия свят. Учените споделят, че може да бъде доста потребно по летища, офиси, заводи и даже спортни събития, написа „ Стъди Файндс “.
 Без обонянието след COVID-19 - какво да вършим Без обонянието след COVID-19 - какво да вършим
Отоларингологът Абдуло Ходжаев описа пред радио „ Спутник ” по какъв начин да възстановим по-бързо обонянието си след прекарана корона...
Електронният нос генерира модел във всяка миризма - той характеризира миризмата на COVID-19 “, споделя ръководителят на плана професор Ноам Собел. „ Ние го учим да подушва ковид “, безапелационен е той. Бързата диагностика е основна за преодоляването на пандемията, прибавя проф. Собел. Екипът се надява, че устройството им ще разреши на хората да участват на всеобщи събирания и да пътуват, като съкратят времето за изчакване на местата за тестване на Коронавирус.
Инструментът, наименуван Pen3, е подготвен да разпознава летливи органични съединения във вътрешния назален канал - вместо в дъха на човек. Чрез опити с присъединяване на 503 души, с 27 позитивни теста за COVID-19, резултатите демонстрират, че електронният нос е с акуратност до 94%. Екипът е набрал доброволци в тестова станция в Тел Авив, проведена от израелската версия на Червения кръст. „ Всяко заболяване има миризма, тъй като трансформира метаболитните процеси. Метаболитите имат аромат “, изяснява проф. Собел.
Pen3 е планиран да бъде елементарно конструиран посредством 3D принтер - има газов блок и набор от датчици. Клапан за взимане на проби се свързва към програмен продукт, поставяйки се компактно в ноздрата. Електрически асансьор на сходна на инвалидна количка го издига до равнището на прозореца на автомобила на всеки пациент. Така хората, които употребяват системата, даже не би трябвало да излизат от колата.
Въпреки че кучетата, които към този момент са постоянно срещана панорама по летища и други зони с висока степен на сигурност, също възприемат аромата на Коронавирус благодарение на носа си, мащабът на рецесията ги прави нереалистичен вид по време на пандемията. „ Това беше изстрел в тъмното, само че възвръщаемостта в този момент се обрисува да бъде доста огромна. Получаваме отговор за 80 секунди. Получаваме основни данни ", споделя топ създателят на създаването.
 Този бърз способ възвръща обонянието след COVID-19 Този бърз способ възвръща обонянието след COVID-19
Канадски блогър сподели необикновен метод за бързо възобновяване на обонянието след COVID-19, написа BuzzFeed. Според рецептата би трябвало да...
Рецензирано изследване на PLOS ONE демонстрира, че има характерен Коронавирус „ физически аромат “, който се открива с Pen3. „ Предвид актуалните ни резултати, това устройство може да бъде в положение да дава ефикасни диагнози в действително време тук-там като летища, офиси и културни събития “, споделя Собел. „ В международен мащаб всяка лаборатория с електронен нос може да разпознава Коронавирус. Това би могло да революционизира тестването за Коронавирус - да сложи диагноза единствено за 80 секунди. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР