От началото на пандемията до 31 март 2021 г. сме

...
От началото на пандемията до 31 март 2021 г. сме
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: От началото на пандемията сме дали 5,1 млрд. лева за борба с Covid-19

От началото на пандемията до 31 март 2021 година сме направили разноски, свързани с ограниченията за битка с COVID-19 в размер 5,1 милиарда лв., съобщи финансовият министър в оставка Кирил Ананиев.

По време на чуването си в Народното събрание Ананиев акцентира, че от тази чорба 1,8 милиарда лв. от бюджета са отишли за поддръжка на семействата, 2,2 милиарда лв. за бизнеса, а 1,1 милиарда лв. за тези органи на държавно ръководство, натоварени с дейностите по преодоляване на пандемията и превъзмогване на отрицателните последствия от нея.

От началото на годината са изразходвани спомагателни 314 млн. лв. за по 50 лв. добавка към пенсиите на всички пенсионери от януари до март тази година.

Фискалният запас на страната към днешната дата е в размер на 8,5 милиарда лв., осведоми финансовият министър в оставка, уточнявайки, че близо 3,5 млрд лв. от тази сума са парите от Сребърния фонд за пенсиите. " От Сребърния фонд не сме взели и стотинка ", увери Ананиев.

Държавният бюджет за първото тримесечие на 2021 година е отчел недостиг в размер на 619 400 000 лева, или 0,5% от брутния вътрешен артикул, стана ясно от данните, които Кирил Ананиев регистрира пред Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР