От началото на обученията по линия на проект „Подобряване на

...
От началото на обученията по линия на проект „Подобряване на
Коментари Харесай

Над 5000 служители на ЦСМП преминаха обучение по ПУЛСС

От началото на образованията по линия на план „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения " (ПУЛСС) до актуалната седмица петдневно теоретично и практическо образование са минали общо 5064 чиновници на центровете за незабавна здравна помощ в страната, оповестиха от Министерство на здравеопазването. В интервала 15-19 август в обучителния развой са включени 66 души - работещи в центровете за незабавна здравна помощ в Благоевград, Бургас, Варна, Кърджали, Русе, Смолян, София, Стара Загора и Шумен.

Обученията се организират в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, а лектори са водещи наши лекари с богат професионален опит. В осъществяване на плана ПУЛСС надграждащи познания и умения за работа със незабавни пациенти ще получат близо 7000 души, ангажирани в системата на незабавната здравна помощ у нас. Веднага след екипите на центровете за незабавна помощ курсове ще преминат и работещите в незабавните отделения на лечебните заведения с над 50% държавно присъединяване в капитала.

По линия на плана за Националния център за образование и подготовка са закупени профилирани медицински манекени /симулатори/, както и нужното за провеждането на образованията офис съоръжение и обзавеждане, а всички 170 филиала на центровете за незабавна здравна помощ са оборудвани с нови компютърни конфигурации.

Министерството на здравеопазването извършва план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения " в качеството си на съответен бенефициент по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси " 2014 – 2020.

Основна цел на плана е възстановяване качеството на предоставяната незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лева, които са 100% безплатна финансова помощ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР