От началото на новата година в Албания влязоха в сила

...
От началото на новата година в Албания влязоха в сила
Коментари Харесай

Родителите в Албания ще получават по 3245 евро за първо дете и 6490 евро за второ

От началото на новата година в Албания влязоха в действие нови ограничения за стимулиране на раждаемостта, заяви МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Родителите ще получават за първо дете сумата от 400 000 леки /3245 евро/, 800 000 леки /6490 евро/ за второ и 1,2 милиона леки /9735 евро/ за трето дете. Първите чекове министър председателят Еди Рама връчи на майките на новородени бебета в клиниката "Кочо Гложени " в Тирана.
В мощ влезе също решение, което е в полза на земеделците, за които митата от 20 % за импорт на земеделска техника се отстраняват.
Като доста значимо се прави оценка и решението за двойно понижаване на таксите за студентите, решение, което бе признато от държавното управление след всеобщи студентски митинги.
Също по този начин от 1 януари в Албания бяха затворени всички игрални зали и казина, с които бяха изпълнени централните улици в албанските градове. Казината ще бъдат отсега нататък налични единствено в хотели с пет звезди, които са отвън жилищни квартали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР