От началото на настоящата година тенденцията е за все повече

...
От началото на настоящата година тенденцията е за все повече
Коментари Харесай

Глад за работна ръка в Пловдив, ето какви кадри се търсят

От началото на актуалната година наклонността е за от ден на ден нови оферти за работа във всички браншове. Локдаунът от март 2021-ва нямаше съкрушителния резултат при търсенето на нови фрагменти, както беше при първия локдаун от предходната пролет, регистрират от компанията за сложни HR услуги JobTiger. Причина за това са акомодацията на бизнеса към работа в изискванията на COVID-19, възобновените действия на обектите за хранене и развлечения, летният туристически сезон, както и продължаващият стопански растеж в редица браншове - IT, Аутсорсинг, Търговия и продажби и други Във всеки един от водещите регионални градове растежът на обявите е двуцифрен, както следва: София - 15%, Пловдив - 14%, Варна - 33%, Бургас - 39%, Русе - 27%, и Стара Загора - 18%.



Продължава да се регистрира търсене на фрагменти във всички браншове

След водещия бранш „ Хотелиерство и ресторантьорство “, където търсенето е повишено съвсем двойно, на второ място е „ Търговия и продажби “ с 21% растеж, а на трето - „ Административни действия “ с 13,4% растеж. Те са следвани от секторите „ Логистика и превоз “ - растеж 12,8%, „ Производство “ - растеж 10%, и „ Счетоводство, одит, финанси “ - растеж 9%.

Проверка на „ Марица “ откри, че в Пловдив и региона има апетит и за други фрагменти - медицински сестри, специалисти по обезпечаване и логистика, управител продажби, монтажник ВиК съоръжения, машинни конструктори и други В „ Дунапак Родина “ АД да вземем за пример търсят оператори, настройчици на машини, механици, елтехници, елинженери. Кандидатите може да са без опит, защото там ще ги обучат. От сдружението регистрират, че по време на коронавирус пандемията работата при тях се е нараснала, нито един служащ не бил освободен и не се налагало да употребяват подкрепяне по мярката 60-40, изясни Силвия Малинова - експерт „ Човешки запаси “.

Дружеството има дейна 15-годишна стажантска стратегия

Тя е ориентирана към студенти втори курс. Младите хора могат да натрупат там опит в следните посоки: „ структура и дизайн “, „ обслужване на клиенти “, „ счетоводство и финанси “, „ инженер механика “, „ електроинженер “. За образователната 2021-2022 година предприятието ще си партнира за първи път с Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура в Пловдив. Вече е направена учебно-производствена стратегия за дуално образование на десетокласници от паралелката по „ Полиграфия “.

Специална ротационна стратегия провежда за първи път компанията АББ.

В продължение на 18 месеца младежите ще имат опция за стаж в разнообразни отдели

Срокът за кандидатстване е до 15 юли 2021 година, а началната дата е 1 октомври. Кандидатите би трябвало да са неотдавна приключили студенти и да имат по-малко от 2 години професионален стаж.

Аутсорсинг компанията TELUS International, търси за пловдивския си офис хора с немски и френски език, а работните места са за планове в разнообразни сфери. Фирмата предлага конкурентно заплащане, обществени и други придобивки, разяснява Антонина Узунова - старши експерт в отдел „ Привличане на гении “.

Програмисти, даже и без опит, могат да аплайват за работа в „ Инвест 365 “ ООД. Пловдивската компания е една от бързо разрастващите се в IT бранша в страната. Дейността <210> е ориентирана както с създаването на лични софтуерни артикули, по този начин и с поддръжка на хардуер.

Белгийската софтуерна компания с посланичество под тепетата - „ Делта Соурс “ ООД, също набира фрагменти, с желание да са приключили компетентност „ Компютърни системи и технологии “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР