От началото на миналата година досега в Брюксел са били

...
От началото на миналата година досега в Брюксел са били
Коментари Харесай

В Брюксел за година са били осуетени три вероятни атентата

От началото на предходната година до момента в Брюксел са били предотвратени три вероятни атентата, оповестяват локални медии.

Представител на службата за битка с тероризма разяснява, че следствията по тези случаи са сложни, тъй като съперникът (терористите) не е структуриран.

За последната година белгийските служби са получили и ревизирали над хиляда сигнала, свързани с тероризъм. Отчита се, че броят на сигналите понижава, само че броят на радикализираните - вероятните причинители на нови набези - не се е трансформирал.

Докато предходната година 45 на 100 от състава на престъпната полиция е бил ангажиран с противопоставяне на тероризма, през днешния ден единствено една трета от чиновниците извършват сходни задания. Това е обвързвано и с прекосяването на Белгия от трета и предпоследна степен на подготвеност за нов терористичен удар, във втора степен.

Утре се навършват две години от атентатите на летището и в метрото в Брюксел. Тогава 32 души починаха, 340 бяха ранени, от които 62 пострадаха тежко. Атентатите бяха осъществени по предписание на терористичната формация "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР