От началото на летния период се наблюдава ръст в опитите

...
От началото на летния период се наблюдава ръст в опитите
Коментари Харесай

Вътрешният министър: За ден са предотвратени над хиляда опита за влизане на мигранти

От началото на летния интервал се следи растеж в опитите за прекосяване на границата с Турция. Опитите са с 57% повече по отношение на същия интервал на 2022 година

Това сподели по време на чуването си в Народното събрание министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„ Натискът е доста сериозен и то от много време. От началото на годината до края на юли 103 хиляди жители на трети страни са пробвали нелегално да преминат границата на вход. Натискът е невиждан. Положението е тежко. Няма по какъв начин при този напън да не влизат хора по един или различен метод, който са намерили. Затова са и ежедневните арестувания навътре в страната “, изясни той.

За последното денонощие са предотвратени 1080 опита за прекосяване на границата, а във вътрешността са арестувани 100 души, посочи министър Стоянов.

„ Основен проблем е дефицитът на високопроходима техника, която от дълго време обратно във времето да е била заложена и сега ние да разполагаме с нея. Надявам се при започване на идната година да разполагаме с нея. Ние сме външна граница и охраняваме и границата на Европейски Съюз “, уточни Калин Стоянов.

 

Вътрешният министър сподели още, че има към този момент назначени 33-ма чиновници, които да работят по поддръжката на оградата по границата ни. По думите му тя оказва значителен възпиращ резултат. Предстои назначението на още такива чиновници, добави той.

Стоянов уточни, че е активизирана активността по придобиване на навременна и изпреварваща информация за прекосяването на огромни групи мигранти през границата, както и превеждането им през страната.

" Считам, че българската гранична полиция се оправя съвършено сега, с това, с което разполага ", сподели още Стоянов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР