От началото на годината е имало няколко опита за пробиване

...
От началото на годината е имало няколко опита за пробиване
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Имаше няколко опита за пробиване на информационната система на Министерството на външните работи

 От началото на годината е имало няколко опита за продупчване на осведомителната система на Министерство на външните работи. Това разгласи в студиото на Нова тв вицепремиерът и министър Екатерина Захариева. " Слава богу - несполучливи ", съобщи Захариева. Информационните масиви на Министерство на външните работи са част от националната сигурност, обслужвани са от " Информационно обслужване " и Захариева увери, че се отнасят с цялата съвестност. Преди две години е изработен обзор на системите за сигурност и непрестанно се работи по подобряването им.

Министърът уточни, че няма по какъв начин да разгласи резултатите от инспекцията. Според нея стрес проби би трябвало да се вършат непрестанно, само че в ерата на осведомителните технологии никой и никоя институция не може да бъде изцяло сигурен. Затова и главният въпрос е добрите IT-специалисти да бъдат наемани и да работят в държавната администрация. Екатерина Захариева удостовери, че това е била и една от тематиките, обсъждани на Съвета по национална сигурност, свикан от премиера след хакерската офанзива над системата на Национална агенция за приходите.

Според Захариева дефицитът на положителни експерти е проблем освен на българската администрация, само че е проблем в международен мащаб. В България обаче казусът на първо място се дължи на ниското възнаграждение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР