От началото на годината до края на месец април броят

...
От началото на годината до края на месец април броят
Коментари Харесай

27% ръст на чуждите туристи във Варна от началото на годината

От началото на годината до края на месец април броят на туристите във Варна бележи растеж от 4% по отношение на м.г., като от тях броят на непознатите туристи се е нараснал с 27%.

Причината е навлизането на нискотарифните самолетни компании в морската столица, като при дестинациите, с които към този момент имаме директна авиовръзка, нарастването на туристите е двойно. Най-голям растеж има при туристите от Израел, Холандия, Белгия, Франция, Германия.

Това съобщи кметът на Варна Иван Портних по време на конференция, дружно с министъра на туризма Николина Ангелкова, регионалния шеф на Варна Стоян Пасев и регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов. Малко по-рано те участваха в среща с представители на локалната власт и контролните органи от Варна и Добрич за готовността за летния сезон.

Според министър Николина Ангелкова прогнозата за това лято е растеж от над 5% на непознатите туристи по отношение на 2017 година, което, съгласно нея, ще затвърди устойчивата наклонност за развиване. Ще разчитаме главно на гости главно от пазарите Германия, Румъния, Турция, Русия, Англия, Израел, Полша, Чехия, Унгария, уточни министърът.

Николина Ангелкова разяснява, че значим фактор за осъществяване на растежите е положителното стопанисване на морските плажове и заведенията за настаняване и хранене. Контролът по линиите ще бъде още по-засилен това лято, сподели тя и напомни, че на уеб страницата на министерството са оповестени телефон за сигнали и нередности на плажовете, както и телефонна линия за нарушавания по Закона за туризма. По-късно тя се срещна с представители на концесионерите на Алея Първа във връзка построяването на сърф учебно заведение на плажа.

„ Имаме увещание, че напълно ще се спазят условията на закона - 2% съществена комерсиална повърхност и 2% спомагателна. Ние в допълнение ще създадем нужните замервания, с цел да се уверим, че това, което ни осведоми концесионерът, е по този начин и са спазени изисканията.

На първо четене мога да видя, че става дума за лека структура, която е обвързвана с условията за преместваемите и поставяеми обекти. Това, което осведоми концесионерът, напълно кореспондира с подадената при нас капиталова стратегия за концесията на плажа “, съобщи министър Николина Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР