От началото на демократичните промени у нас България има петима

...
От началото на демократичните промени у нас България има петима
Коментари Харесай

Караянчева: Дали някой от президентите, опипвали почвата за президентска република, са се запитвали щяха ли да бъдат избрани, ако въпросът беше кой да управлява страната

От началото на демократичните промени у нас България има петима законно определени президенти. Една от особеностите на Конституцията ни е, че президентът се избира от всички жители, а в това време властта му е по-скоро церемониална. Това декларира ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в позиция, оповестена на формалната й страница във Facebook.

"Сигурно в един миг на определения това стартира да му звучи незаслужено. Затова периодичен посоченият от суверена държавен глава топва крайници в басейна, наименуван „ Дайте да разтеглим президентските пълномощия “, и размърдва пръсти, с цел да ревизира по какъв начин ще се одобряват трептенията, провокирани от дейностите му ", добавя Караянчева.

"Досега не са се приемали добре, само че това, естествено, не е закон, издялан върху камък – настроенията се трансформират от време на време ", показва тя.

"Друго се запитвам. Дали някой от президентите, опипвали почвата за президентска република, са се запитвали дали щяха въобще да бъдат определени, в случай че въпросът пред суверена беше дефиниран по този начин: „ Кой да ръководи страната? “.Защото в този момент на всички ни е ясно – на всеки пет години гласуваме за фигура, която „ въплъщава единството на нацията и съставлява Република България в интернационалните връзки “. Изискванията на суверена по този въпрос са едни. По въпроса за ръководството – разнообразни. Разбира се, постоянно се намира някой недопрочел, който чака на президента да му вдигне пенсията или да проверява кемтрейлса. Но болшинството български жители са наясно на кого каква роля отреждат. Та като стане дума по какъв начин българската политическа класа се е провалила и по тази причина отнякъде е подготвен да се спусне избавител, чиито сътрудници са прочели книгата "Защо нациите се провалят ", декларира ръководителят на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР