От началото на 2023 г. Системата на Кока-Кола в България

...
От началото на 2023 г. Системата на Кока-Кола в България
Коментари Харесай

Прикрепените към бутилките капачки донесоха отличие на Кока-Кола ХБК България в „Приз Пак 2023“

От началото на 2023 година Системата на Кока-Кола в България предприе следващата значима стъпка към визията си за „ Свят без боклуци “, въвеждайки поетапно и за първи път в България прикрепени към пластмасовите бутилки капачки за всичките си марки безалкохолни питиета. Именно тази практична и функционална иновация донесе приз на компанията в Националния конкурс за най-хубава опаковка „ Приз Пак 2023 “. По традиция, петнадесетото юбилейно издание на състезанието бе проведено от сп. Хранително-вкусова индустрия.

Въвеждането на прикрепените капачки е значим стадий от пътя на Системата на Кока-Кола към устойчиви опаковки и нововъведения. То е част от използването на новата Европейска инструкция за пластмасата за еднократна приложимост. Тя ще бъде наложителна от юли 2024 година и цели понижаване въздействието на избрани пластмасови артикули върху околната среда.

„ В Кока-Кола ХБК България имаме вяра, че дребните дейности стоят в основата на огромните промени. И нашата, на пръв взор, дребна прикрепена капачка е доказателство за това. За екипа ни значи доста, че през днешния ден всички артикули от нашето газирано безалкохолно портфолио в PET опаковки към този момент са с прикрепени към бутилките капачки. Приехме това предизвикателство преди то да стане наложително за всички производители на питиета в Европейския съюз, тъй като събирането на бутилката дружно с капачката и преработването на цялата опаковка способства за намаляването на отпадъците в природата и е следващата значима стъпка към общото ни по-добро и чисто бъдеще “, показа във връзка оценката Ива Михова-Митровска, управител „ Регулаторни въпроси и обществени връзки “ в Кока-Кола ХБК България. „ Въвеждането на депозитна система и кръговия модел „ от бутилка в бутилка “ във връзка с употребяваните опаковки е идната значима крачка, която имаме вяра, че би трябвало да бъде направена в България “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР