От началото на 2023 г. общото състояние на най-богатите хора

...
От началото на 2023 г. общото състояние на най-богатите хора
Коментари Харесай

Руските милиардери станаха още по-богати

От началото на 2023 година общото положение на най-богатите хора в Русия е повишено с 38,575 милиарда $ съгласно на милиардерите на Bloomberg (BBI).

Индексът е изчислен въз основа на цената на акциите на компании, в които милиардери имат дялове. Класацията на BBI изброява 500-те най-богати хора в света, като все още включва 25 съветски жители. Общото им положение към 1 декември е 316,8 милиарда $, написа lenta.ru.
 Основателят на Лукойл Вагит Алекперов завоюва $6,4 милиарда през 2023-а
Основателят на Лукойл Вагит Алекперов завоюва $6,4 милиарда през 2023-а

Bloomberg: от началото на 2023 година съветските милиардери са забогатели с $21,13 милиарда

Основателят на Лукойл Вагит Алекперов забогатя най-вече през тази година. От януари до декември благосъстоянието му се е нараснало с 9,14 милиарда $ до 24,5 милиарда $.

Най-богатият руснак остава притежателят и президент на ръководещата компания Interros Владимир Потанин. Предприемачът оглавява класацията на съветските милиардери със положение от 30,7 милиарда $. На второ място в класацията е съсобственикът на Новатек и Сибур Леонид Михелсон ($27,3 млрд.), а на трето Алекперов.
 10-те най-богати хора в Русия и какъв брой изгубиха от началото на годината
10-те най-богати хора в Русия и какъв брой изгубиха от началото на годината

Рейтингът на Bloomberg включва 23 руснаци с общо положение от $296 милиарда

Въпреки обстоятелството, че съвсем всички в листата забогатяха през годината, имаше и такива, които изгубиха част от благосъстоянието си. Най-сериозни загуби претърпя членът на Съвета на федерацията от Република Дагестан и предприемач Сюлейман Керимов - положението му понижа с 650 милиона $, до 8,34 милиарда. Въпреки това, в границите на месец той съумя да понижи загубите си на половина.

Последният ред в класацията се промени - той беше ангажиран от създателя на Московското учебно заведение по мениджмънт Сколково Сергей Попов (5,28 милиарда долара). В началото на 2000-те години, дружно със съоснователя на фирмите Eurochem и SUEK Андрей Мелниченко, той провежда индустриалната група MDM.

Преди ден швейцарската банка UBS разгласява изследване, съгласно което от 2022 година до 2023 година броят на милиардерите по света е повишен със 7 %. В момента описът наброява 2542 души. Общото им благосъстояние набъбна с 9 % до 12 трилиона $ (от 11 трилиона $ през миналата година).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР