От началото 2020 г. поне десет стаи са били разбити

...
От началото 2020 г. поне десет стаи са били разбити
Коментари Харесай

Серийни кражби в студентските общежития от началото на годината

От началото 2020 година най-малко 10 стаи са били разрушени в Студентски град в София, алармираха фенове на bTV. От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че кражбите са най-вече предметни, а 4 от тях са осъществени в блок 41 в квартала.

Полицията проверява случая.
Столична дирекция на вътрешните работи търси мъж и жена поради случай в „ Студентски град “ За момента от полицията не разкриват предмета на следствието си
От години в общежитията е въведена електронна система за достъп с карти. Гости на студентите наложително се записват в тетрадка при портиера. Въпреки това набезите не са необичайност.

Знае го най-добре четвъртокурсникът Александър Василев. Миналата година затварят терасата му с железна решетка, откакто от стаята му изчезват преносим компютър и 200 лв.. Според него последните обири в блока са дело на вътрешен човек.
Снимка: btvnovinite.bg

„ При нас е най-лесно, тъй като въпреки всичко общежитията не са ремонтирани от извънредно доста години и вратите са едни паянтови, които в случай че един-два пъти се ударят, те просто се чупят “, споделя студентът.

Камери за наблюдаване има единствено при портиера, само че не и на етажите. В обществените мрежи се споделя стоп кадър на човек, за който живущите допускат, че е причинителят. Други споделят, че крадецът най-вероятно е закъсал за пари след празниците, защото случаите са зачестили след Нова година.
Снимка: iStock
Потърпевш от кражбата, поискал анонимност, описа, че на 6 януари към 20:00 ч. излязъл от стаята си и заключил. Малко по-късно получава позвъняване от съквартиранта си, който му споделя, че вратата е отворена. Липсват часовник, тонколони и преносим компютър.

„ Един другар на съквартирантката ми пристигна и просто сподели, че са го ограбили и ние бяхме шокирани, тъй като не можахме да повярваме “, споделя Румяна, която живее в един от блоковете.
Спецакция за опиати в " Студентски град " в София Разбито е хранилище за дрога
Съвет към студентите е да пазят фактури и документи, които могат да потвърдят, че откраднатите движимости са тяхна благосъстоятелност. В противоположен случай, даже и да открие открадната движимост, полицията не може да я върне без подобен документ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР