От МВР заявиха, че полицията е действала напълно законно при

...
От МВР заявиха, че полицията е действала напълно законно при
Коментари Харесай

МВР: Обискът в Пловдив е напълно законен, назначена е проверка за превишаване на правомощията

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че полицията е работила изцяло законно при инспекцията в нощно заведение в Пловдив в петък, за която има сигнали за превишаване на пълномощията.

На брифинг от ОДМВР-Пловдив признаха, че някои от проверяваните са карани да се събличат и да заемат странни пози, само че прецизираха, че това е осъществено според условията на Наказателно-процесуален кодекс. Органите на реда мотивираха инспекцията си с съществуването на оперативни данни, че в заведението е имало опиати. Начинът на обиск е избран от служителите на реда на място.

Имало ли е превишаване на пълномощията ще откри и инспекция, назначена по случая.

" Появиха се, в това число в медиите, изказвания от страна на участвали лица за това, че са карани хора да се събличат и да заемат някакви странни пози. Действително, имало е подобен вид инспекция, само че тази инспекция е осъществена според условията на Наказателно-процесуален кодекс и то във връзка с съответни лица, за които към този момент е имало оперативни данни ", сподели ст.комисар Васил Костадинов шеф на ОДМВР-Пловдив.

След акцията в нощното заведение са формирани три досъдебни производства - две за опиати и едно за безчинство. Собственикът на клуба е сезирал прокуратурата за превишаване на пълномощията на служителите на реда.

" Това, което е намерено, е една цигара марихуана и някакво пакетче от 0,4 грама вещество. Нищо повече. Пуснахме сигнал в прокуратурата, тъй като това за нас е оскърбление към нашите клиенти и ние няма по какъв начин да оставим по този начин нещата. Можеше да се откри различен метод да се ревизират хората ", счита Деян Найденов, притежател на заведението.

Още детайлности вижте във включването на Росица Колева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР