От МВР съобщиха, че на тел. 112, като при пристигането

...
От МВР съобщиха, че на тел. 112, като при пристигането
Коментари Харесай

Убийство от трети опит: Алексей Петров бе застрелян в гората над Драгалевци

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че на тел. 112, като при идването на екипите на полицията и Спешна помощ край пътеката под междинната станция " Бай Кръстьо " на Драгалевския въжен превоз са открити безжизненото тяло на мъж и ранена жена. 

48-годишната потърпевша бе превозена с кола за спешна помощ и полицейски конвой до Университетската болница " Пирогов ", където бе вкарана в операционната. Директорът на лечебното заведение доктор Валентин Димитров заяви, че , откакто патрон е пронизал едната й ръка, а по-късно е влезнал в гръдния панер. Два екипа ортопеди и травматолози оперираха простреляната, чието име не бе обявено публично от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. По непотвърдена информация дребното име на дамата е Мирослава и тя постоянно придружавала Алексей Петров на разходка в планината. От " Пирогов " прецизираха, че ще дадат повече информация за положението на потърпевшата на брифинг в четвъртък, 17 август.

Снимка: Булфото

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви, че Алексей Петров се е разхождал по нормален за него маршрут и е бил , когато е осъществено убийството. Гардовете са разпитани, а Тодоров добави, че е сформиран действен щаб, който работи по разпределението на дилемите за следствие на тежкото престъпно закононарушение. От вътрешното ведомство обаче отхвърлиха да разясняват вероятните версии за покушението, както и имат ли възможни обвинени - както гарант, по този начин и причинител. Няма публични данни и с какво оръжие е стреляно по Петров, само че по неофициална информация става въпрос за пушка или автомат. 61-годишният предприемач е улучен в главата.

Снимка: Булфото

Междувременно информация в системата на съда сподели, че украинецът Роман Логвиненко, който бе наказан за опита за атентат против Алексей Петров през 2015 година, е през май тази година от Софийския апелативен съд. Три инстанции признаха за отговорен чужденеца и го осъдиха на 10 години " отнемане от независимост ". Апелативните магистрати обаче постановяват условно предварително освобождение на Логвиненко на 29 май и му постановат изпитателен период в размера на наказването, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е 2 години, 6 месеца и 11 дни, защото имало задоволително доказателство, че се е поправил.

Снимка: Булфото

продължи над 7 часа, а служители на реда блокираха входовете и изходите на София. Така по пътя от хижа " Алеко " към София се образува километрична колона от коли. Минути преди 20 часа беше вдигната кола наоколо до хижата, за която се допуска, че е на Алексей Петров или на придружителката му. Междувременно полицейски пост ревизираше всички коли, които пътуват от София към Монтана през прохода Петрохан, поради което се образува 3-километрова колона.

Снимка: Булфото

Лидерите на част от парламентарно показаните партии в обществените мрежи след убийството на Алексей Петров. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи обаче резервираха цялостно безмълвие. Първите реакции на политиците бяха, че страната се връща в едни позабравени години на мутри и поръчкови убийства. Съпредседателят на ръководещата Политическа партия Кирил Петков се разгласи за незабавна промяна в бранш " Сигурност " и даде обещание, че кабинетът ще я предприеме. Според бившия вътрешен министър и сегашен водач на " Републиканци за България " Цветан Цветанов доста неща към делото " Октопод ", по което обвиняем бе Петров, са останали неизказани.

Снимка: Булфото

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пък разяснява, че Алексей Петров е проектант на сглобката по съставянето на актуалното държавно управление, както и поръчител за трайността на тази сглобка, по тази причина на този акт би трябвало да се гледа с извънредно внимание. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов припомни близостта на някогашната барета с ПП-ДБ и предвижда още убийства на политици, а председателката на столетницата Корнелия Нинова намеси името на Бойко Борисов.  " Връщането на мутренския модел на ръководство на Борисов върна и мутренските години. Цялата страна стана пленник на страха му от отмъщение и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари ", нападна Нинова водача на ГЕРБ.

Според водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Той настоя да стане ясно дали убийството на предприемача Красимир Каменов-Къро в ЮАР, гибелта на единия от братя Галеви - Ангел Христов и бомбената детонация против Иван Гешев имат връзка с покушението против някогашната барета. Според Трифонов е значимо да се обясни и дали убитият предприемач е бил медиатор сред ГЕРБ и Политическа партия за договарянията за кабинет и имал ли е общ бизнес с бащата на Кирил Петков. 

Снимка: Булфото

От партия " Български напредък " пък желаеха президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност поради " невиждана престъпна сага, присъща за годините на ранния български преход ".

В публично известие до медиите от застрахователната компания " Лев Инс ", на която Алексей Петров бе съосновател, показаха убеденост, че институциите ще изпълнят отговорно и независимо своите отговорности по " разкриването на този безсъвестен и безчовечен акт на лишаване на живот ". От сдружението отхвърлиха и появилите се информации, че , член на Управителния съвет на " Лев Инс ". Съболезнования изрекоха и от Съюза за стопанска самодейност, чийто изпълнителен шеф бе Петров, както и от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", където повече от 15 години 61-годишният предприемач бе учител.

Снимка: Булфото

Утре се чака повече публична информация от Софийската градска прокуратура, която управлява следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР