От МВР са предприети всички необходими мерки, които да гарантират

...
От МВР са предприети всички необходими мерки, които да гарантират
Коментари Харесай

МВР предприема необходимите мерки за безпроблемното протичане на празника на студентите

От Министерство на вътрешните работи са подхванати всички нужни ограничения, които да подсигуряват спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември. От Главна дирекция „ Национална полиция “ е основана организация за обезпечаване на публичния ред и сигурността по пътищата както на празнуващите, по този начин и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви, заяви зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров. Направени са срещи с управленията на висшите образователни заведения, локалните управляващи, хотелиерите и ресторантьорите, които ще посрещат празнуващи, и с частните охранителни компании.

Над 200 екипа на Пътна полиция ще наблюдават във всеки един от дните от през днешния ден до неделя за недопускане на нарушавания и тежки произшествия, заяви контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Контролната активност ще обгръща всички водачи и ще е фокусирана върху недопускането на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, както и за съблюдаване на скоростните режими, за които ще се следи с над 270 автоматизирани механически средства. Тя прикани празнуващите към отговорно държание на пътя и предложи авансово да се срещнат в детайли с рекомендациите на Пътна полиция.

На територията, обслужвана от Столична дирекция на вътрешните работи са открити местата, където се чакат празнуващи. Проведени са диалози с ресторантьори, хижари, хотелиери и компаниите, ангажирани с защитата на обектите им, заяви гл. контрольор Красимира Стоядинова от отдел „ Охранителна полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи. Във всичките дни до края на седмицата са обезпечени екипи, които да подсигуряват публичния ред и спокойствието на празнуващите.

По линия на пожарната сигурност са осъществени инспекции в 515 обекта - 342 места за забавление, 168 за настаняване и 5 в обекта с религиозно предопределение. При тях са установени 104 несъответствия на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, за които са връчени 40 писмени разпоредби и 3 протокола за резултатите от осъществени сложни инспекции и са формирани 9 акта за определяне на административни нарушавания. Предвидено е дежурство на чиновници от РДПБЗН-София в обекти за настаняване. Органите за ПБЗН не престават осъществяването на инспекции в обектите за осъществяването на предписаните мероприятия.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР