От МВР са предприети мерки, за да се гарантира сигурността

...
От МВР са предприети мерки, за да се гарантира сигурността
Коментари Харесай

Предприети са необходимите мерки за гарантиране на сигурността на децата в училище

От Министерство на вътрешните работи са подхванати ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на образователните заведения по отношение на плануваните тържества за откриването на новата образователна година, планувани за 15 септември.
Предварително чиновници на „ Охранителна полиция “ са направили съответни инспекции на постройките, където ще се организират занятия през годината, като са инспектирани системите и оборудванията, свързани със сигурността. Направени са и срещи с управленията на охранителните компании. Обходени са регионите към постройките и са тествани уличното осветяване, пътната маркировка и оградите. Успоредно с това са извършени срещи с представители на РУО на МОН, както и с шефовете на образователни заведения.
Традиционно Пътна полиция стартира акция „ Децата потеглят на учебно заведение. Да ги пазим на пътя! “. Както в границите на самата интервенция, по този начин и през цялата образователна година, е планувано да се обезпечи полицейско наличие и реализиране на надзор в регионите към учебните заведения преди и в края на занятията. Екипите ще наблюдават главно за недопускане на рисково държание от страна на водачите, когато минават в тези зони.
Като обръщение за мощната ангажираност на Министерство на вътрешните работи в гарантирането на сигурността на децата, по самодейност на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на 15 септември полицейските коли, ситуирани към учебните заведения, ще са с включени светлинни сигнализации. Това ще е и самобитен привет към самите възпитаници във връзка първия им образователен ден.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР