От МВР са изпратили във Върховната касационна прокуратура исканата информация,

...
От МВР са изпратили във Върховната касационна прокуратура исканата информация,
Коментари Харесай

МВР изпрати в прокуратурата информация за хора от списъка на Кирил Петков

От Министерство на вътрешните работи са изпратили във Върховната касационна прокуратура желаната информация, обвързвана със листата с обществено известни имена , който беше възложен от министър-председателя Кирил Петков , оповестиха от

Преди към 10 дни от Прокуратурата оповестиха, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност част от изпълнителната власт, цялостна информация за хората, посочени в листата от министър-председателя Кирил Петков, както и за това дали и какви дейности са подхванали според законовите им пълномощия.

Премиерът Кирил Петков внесе в Прокуратура листата, направен от него. Той съдържа имена на хора, за които има изявления и сигнали, че са направили нарушавания или закононарушения. След като връчи листата на основния прокурор Иван Гешев, Петков съобщи, че е дал листата с 19 имена на 20-ия в него.

„ Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуща. В Брюксел споделих, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни изявления, а на 20-тия го предадохме”, сподели тогава Петков.

Ето и част от имената и въпросите, които Кирил Петков съобщи, че предава в прокуратурата:

1. По „ Мата Хари “, откакто беше обществено известно, че има кюлчета и пачки, и по едно и също време с това Борисов показа, че знае кой е Мата Хари. Извикана ли е прокуратурата, открила ли е коя е Мата Хари, направила ли е следствие дали тя е вкарала тези кюлчета и пачки в чекмеджето на Борисов?

2. Във връзка с „ Магнитски “ – знаем, че Божков има доста обвинявания от прокуратурата, само че въпросът е дали са повдигнати спомагателни следствия по другите хора, разказани по „ Магнитски “: Пеевски, Магнолев, Желязков? Какви са дейностите на прокуратурата там?

3. Има ли директна връзка сред заема сред ББР и обстоятелството, че Пеевски е бил акционер в „ Булгартабак “?

4. По една от малките екрани беше казано, че заемът в ББР е взет от юриста на Гайтански – ще желая да схвана какви стъпки е направила прокуратурата, с цел да проверява възможни връзки и дали заемът е взет правомерно.

5. След като всички се срещнаха с проблема „ 8-те джуджета “, какви следствия е направила прокуратурата и повдигнала ли е обвиняване на Петър Петров, прочут като Петьо Еврото?

6. Има ли връзка сред строителните компании, една от които взела много пари по строителството на противозаконните язовири, и господин прочут като Таки?

7. Какви стъпки са направени по „ Барселонагейт “, и обстоятелството, че испанските управляващи са ни уведомили, че има пране на пари, обвързвано с този проблем?

8. Има ли връзка сред случаите с „ Автомагистрали “ и изнасянето на торби с пари и ГЕРБ?

9. Защо „ Булгаргаз “ и Павлов са се отказали от количествата азерски газ след същите тези снабдители в този момент са споделили, че могат да доставят подобен газ, като с това ще се смъкна цената за потребителите? Дали е най-правилното Павлов да е извикан единствено като очевидец?

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР