От МВР и прокуратурата разкриха подробности за жестокото убийство в

...
От МВР и прокуратурата разкриха подробности за жестокото убийство в
Коментари Харесай

38 прободни рани: Мъж уби бившия си пастрок в кв. Обеля в опит за отмъщение

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата разкриха детайлности за жестокото ликвидиране в столичния квартал " Обеля ", при което тялото на 72-годишен мъж беше открито на балкон на блок в квартала с 38 прободни рани.

По случая от 30 октомври е арестуван 43-годишен мъж. Той към този момент е упрекнат за тежкото закононарушение и на следващия ден прокуратурата ще изиска непрекъснатия му арест от съда, съобщи представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Заподозреният мъж е наследник на жена, с която жертвата имала отношение преди време.

През 1990 година въпросното жилище е било общинско и стопанисвано от семейство. Мъжът в фамилията умрял, а брачната половинка останала да живее там със сина си. Двамата имали компликации да заплащат вноските за жилището, което закупили.

Малко след гибелта на брачна половинка си, дамата се срещнала с различен мъж (жертвата на убийството - б.а.), който споделил, че ще ѝ оказва помощ. Той сложил изискване, че против вноските за жилището желае да му бъде трансферирана собствеността. Жената се съгласила, само че при изискване, че след това жилището ще остане за сина ѝ.

Преди време мъжът споделил, че би трябвало да се направи ремонт. Жената краткотрайно напуснала жилището със сина си. През това време мъжът сменил заключващите механизми и когато дамата се върнала, не съумяла да влезе. Повикали полиция, почнали и каузи за повреждане на договорката. Семейството (майката и синът ѝ) нямали опция да платят на юрист, с цел да продължи делото за собствеността.

На 30 октомври синът отишъл при мъжа, позвънил на вратата. Предполага се, че е бил пуснат да влезе, тъй като няма следи от щурм. Разследването допуска, че възрастния мъж е извадил нож и опитал да нападне синът на някогашната си другарка. По ръцете на по-младия мъж имало следи от пострадвания.

Предполага се, че младият мъж взел ножа и нападнал по-възрастния. По тялото на убития са открити редица пострадвания, част от които дълбоки рани в региона на сънната артерия и далака.

След закононарушението мъжът се обадил на майка си обяснил, че ще би трябвало да се почиства обект. Взел препарати и се върнал в жилището, където, съгласно прокуратурата, заличавал следи. Тялото на убития възрастен мъж било завито в няколко одеяла. След това било извадено на една от терасите на жилището.

Директорът на столичната полиция Любомир Николов сподели, че в годините имало доста случаи на домашно принуждение, когато фамилията живеело дружно. Това, съгласно проверяващите, приказва за събирано предпочитание за възмездие от страна на причинителя на убийството.

Преди да изкара натрупа на балкона, мъжът опитал да изкъпе тялото на убития, с цел да заличи следите.

Майката също видяла натрупа, прилошало ѝ. И двамата не са подали сигнал в полицията.

Извършителят не е се е опитал да избяга. Продължил живота си по нормалния метод до деня на ареста, сподели още Любомир Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР