От МОН предвиждат сертификати за училищата с над 70% ваксинирани

...
От МОН предвиждат сертификати за училищата с над 70% ваксинирани
Коментари Харесай

Сертификатите за училищата с над 70% ваксинирани имат за цел да стимулират преподавателите да се имунизират

От МОН плануват документи за учебните заведения с над 70% имунизирани в колективите.

По думите на зам.-министъра на образованието Евгения Пеева, учениците ще могат да се върнат в клас единствено с оптимален % имунизирани учители.

„ Ако желаеме да подсигуряваме оптимално време да бъдем в учебно заведение и в детската градина през новата образователна година, най-важното нещо, което би трябвало да създадем, е да има оптимален брой имунизирани сътрудници в детските градини и учебните заведения “, акцентира зам.-министърът, като добави, че от ведомството са в подготвеност да проведат срещи и разяснителни акции по отношение на имунизирането.

За момента обаче процентът на имунизираните учители остава невисок - едвам към 30%, а преподавателите са на разнообразни отзиви по въпроса със наложителната имунизация.

" Правиха ни проби за антитела и се оказа, че имам висок брой, по тази причина отложих тези операции. Малко се тормозя от това да се постановат някакви рамки, тъй като това малко нарушава свободата на избора на всеки жител ", сподели Снежана Костова, начален преподавател в 125-о СУ " Проф. Боян Пенев " в София.

Георги Милошев, преподавател по биология в същото учебно заведение, обаче е един от първите ваксинирани педагози у нас и счита имунизирането за целесъобразно, поради обстановката с вируса в България.

" Аз бях още от първите, които желаеха да се имунизират, наясно съм по какъв начин работят имунизациите и считам, че те са другар на човечеството ", съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР