От момента, в който в къщата ви се появи морско

...
От момента, в който в къщата ви се появи морско
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем преди да си вземем морско свинче?

От момента, в който в къщата ви се появи морско свинче, вие ще имате редица отговорности.

Морските свинчета се нуждаят от ежедневни грижи. Ще би трябвало да добавяте прясна храна и вода всеки ден. Всеки ден ще би трябвало да вършиме малко разчистване в клетката на животното. Веднъж седмично клетката на морското свинче се почиства и дезинфекцира усърдно. В противоположен случай екскрементите на свинчето ще стартират да миришат, а самото животно може да се разболее.

Дългокосместите морски свинчета се нуждаят от всекидневно четкане и разресване.

Къпете вашето морско свинче единствено когато е безусловно належащо в топла вода и с мек бебешки шампоан. След къпането на морското свинче то би трябвало да се изсуши добре и да се сложи на място, предпазено от течение, в противоположен случай животното може бързо да настине.

Къщата на свинчето постоянно би трябвало да се слага на ярко място, в противоположен случай домашният любим може да получи рахит и безсилие заради непрекъснатата " нощ ". Ако къщата на вашия домакински любим е дребна, свинчето би трябвало да бъде пуснато на разходка в ограден бранш на къщата или в двора. Разходката с морско свинче е развлечение за цялото семейство, тъй като тези животни са извънредно сладки и занимателни, изключително когато са в придвижване.

 Морско свинче

Морските свинчета са обществени и дейни животни, които се нуждаят от доста внимание и любов, което значи, че ще би трябвало да отделите доста от свободното си време на вашия домакински любим.

Трябва да говорите с животното, да го взимате на ръце няколко пъти дневно. От такава връзка вие сами можете да получите доста наслаждение. Ако домашният любим е самичък, той може да се отегчи и да стане печален. Някои притежатели с течение на времето губят интерес към морското свинче, което се отразява отрицателно на животното. То става затворено, постоянно боледува и като предписание всичко приключва със гибел.

Купувайки морско свинче, вие получавате освен домакински любим, а и същински другар, който ще ви радва през целия си живот. И всичко, от което се нуждае морското свинче е: чиста клетка, вода, естествена прясна храна, любов, грижа и обич.

Постоянните разноски са закупуването на храна на морското свинче и постелки. И притежателят би трябвало да помни, че част от фамилния бюджет ще отида за това. Поддържането на морско свинче е налично за всички, само че при неприятна грижа лекуването ще поеме по-голямата част от разноските.

 Грижи за морското свинче

Винаги би трябвало да се помни, че морското свинче е малко беззащитно живо създание, за живота и ориста на което притежателят е директно виновен.

Ако осъзнавате това, значи сте дълго чаканият притежател - фантазията на всяко морско свинче.

Вижте още:

- Колко живеят морските свинчета;

- Заболявания при морските свинчета;

- Обезпаразитяване на морско свинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР