От много месеци насам ГЕРБ и Продължаваме промяната изпращат за

...
От много месеци насам ГЕРБ и Продължаваме промяната изпращат за
Коментари Харесай

Хората искат правителство. Получават публични свади

От доста месеци насам ГЕРБ и Продължаваме промяната изпращат за участници в " Панорама " единствено Делян Добрев и Асен Василев... Създава се впечателението за една безкрайна персонална кавга сред двамата - усещане, което не е в интерес на нито една от двете партии.

Очевидно е, че на тези избори - както и на предходните няколко изборни акции - задачата не е да се печелят гласоподаватели от меката външна страна на обособените партии, а да се циментират - да се " нахъсват " твърдите ядра на партиите. Така броят дали своят вот непрестанно понижава, а политическият развой след изборите се развива напълно по сюжета " игра с нулев резултат ".

Нарастващ брой българи с отвращение гледат този театър просто тъй като схващат както претекстовете, по този начин и задачите за разиграването му. Все повече хора се убеждават, че единственият късмет да се преодолее задънената улица, в която се намира България е да се образува вид на коалиция сред главните съперници, които не могат да ръководят един без различен.

Коалиция, която да стартира да взема решение проблемите на страната. Тези хора през днешния ден са все по-разочаровани. Защото схващат, че до момента в който партиите
Всичко за Вашата сватба
се лаят една друга по малкия екран,  страната не престава да се ръководи от едно номинално - от едно безпомощно " служебно държавно управление ", чието само достижение е откъсването на България от европейската и атлантическата й принадлежност.

България се срутва в серпантина на инфлация, на ескалиращо безвластие и на цялостна беззащитност да бъде предпазен националния ни интерес в извънредно рисковото време, в което живеем.

Хората желаят обикновено държавно управление, желаят тези, които са избрали, да поемат политическа отговорност за ръководството на страната. Вместо това получават обществени свади в стила на Шура Балаганов и Паниковски ( " Златният телец " ), които дават обещание нов абортиран парламент.  Мисля, че ГЕРБ и Продължаваме промяната би трябвало да получат съществено предизвестие.

Или поемат отговорност, или политическата рецесия ще ги " изплюе " отвън очертанията на сериозната институционална политика - ще ги прати там, където ще могат да се джавкат на воля дружно с Имало едно време един народ и с всички останали някогашни " претенденти за славата ", на вятъра очакващи политическото си преработване.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.


Още по
Всичко за Вашата сватба
темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg