От много години учените търсят отговор на въпроса има ли

...
От много години учените търсят отговор на въпроса има ли
Коментари Харесай

Планетата Бърнард б е потенциално обитаема?

От доста години учените търсят отговор на въпроса има ли друго обитаемо място в Космоса. Сега специалистите са разкрили, че планетата Бърнард б или GJ 699 b е евентуално обитаема. Това обявиха Скот Енгъл и Едуард Гинан от университета Виланова. Уебсайтът на университета разгласява констатациите на астрофизиците, съобщи БГНЕС.
Екзопланетата се върти към звездата Бърнард. Според специалисти температурата на повърхността на планетата доближава -170 °C. Въпреки ниските равнища учените позволяват съществуването на първичен живот. Ако на обекта има огромно количество парещ никел или е с желязно ядро, това е допустимо. Такава конструкция е в положение да контролира геотермалната интензивност, както оповестява 24СМИ.
Енгъл и Гинан настояват, че геотермалните езера могат да поддържат „ зони на живот “. Това се случва сходно на подземните езера, открити в Антарктида. Сходства специалистите фиксират и с температурата на повърхността на ледения сателит на Юпитер - Европа, под повърхността на която може да има течни океани.
Според списание Нейчър, звездата на планетата Бърнард б е била открита през ноември 2018 година. Наблюденията на интернационален екип от откриватели са траяли 18 години. Масата на звездата на Барнард е съвсем три пъти по-голяма от масата на Земята. Тя се върти към своята алена звезда-джудже за 233 дни и е на същото разстояние от нея като Меркурий от Слънцето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР