От Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ са публикували за

...
От Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ са публикували за
Коментари Харесай

За обществено обсъждане е публикуван проект на Методика за предварителните условия в Стратегическия план

От Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ са разгласили за публично разискване план на Методика за използване на предварителните условия в Република България за интервала сред 2023 и 2027 година Документът е по отношение на условията за подкрепяне по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027.

Изпълнението на предварителните условия е наложително условие за финансиране по Стратегическия проект от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. Предварителните условия включват следните 3 детайла :

  • Стандарти за положително земеделско и екологично положение /ДЗЕС/;
  • Законоустановени условия за ръководство /ЗИУ/;
  • Социална конвенционалност за трудово-правните връзки в земеделието.

С одобряването на методиката ще се ползва система за ефикасен надзор за съблюдаване на стандартите за ДЗЕС и законоустановените условия за ръководство и ще бъдат въведени понижения на заплащанията при неспазване на условията според от степен, дълготрайност и повторяемост на нарушаванията. Пониженията са избрани в процентно съответствие по отношение на общата сума за финансово подкрепяне на претендента.

Предложеният план е координиран с Българската организация по сигурност на храните, Министерството на околната среда и водите, Държавен фонд „ Земеделие “ и браншовите организации.

Обществената консултация продължава до 3 ноември 2023 г . Можете да видите плана –.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР