От Министерството на външните работи на Португалската република информираха, че

...
От Министерството на външните работи на Португалската република информираха, че
Коментари Харесай

Българите в Португалия да си вземат и декларация за гласуване

От Министерството на външните работи на Португалската република осведомиха, че сънародниците ни там могат да гласоподават в страната, оповестиха от Министерство на външните работи.

От българското министерството ще оказват помощ за предприемане от португалските полицейски управляващи на нужните ограничения за сигурност в м естата, където ще бъдат открити изборни секции .

Санитарните ограничения в изискванията пандемията от Ковид-19 ще бъдат избрани от Генерална дирекция " Здравеопазване " на Португалия към датата на осъществяване на изборите . Те са за наложително съблюдаване на отдалеченост вътре и отвън помещението , оптимален брой жители във вътрешното пространство и ограничения за хигиенизиране на ръце и повърхности.

Ако в Португалия бъде оповестено изключително състояние по това време или затваряне на даден регион или община, гласоподавателите ще би трябвало да имат декларация, която да им разреши да оправдаят пред управляващите нуждата от пътешестване за практикуване на правото на глас .
 Димитър Стоянов: ГЕРБ да обяснят на българите в чужбина по какъв начин ще гласоподават
Димитър Стоянов: ГЕРБ да обяснят на българите в чужбина по какъв начин ще гласоподават

Отсрочката от седмица за изборите е посочена от Караянчева като нужното им време

При нужда от такава декларация, ще бъде оповестена в допълнение информация на интернет страницата на посолството - https://www.mfa.bg/embassies/portugal , с оглед обезпечаване на гладко напредване на българските жители, с цел да гласоподават.

По-рано,,,,,,, и се съгласиха нашите сънародници там да гласоподават в посолството ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР